Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Peter Øvigs bestseller censureret af Apple

Peter Øvigs bestseller censureret af Apple

Bestseller-bøgerne Hippie 1 og 2 er dekoreret med æbler for at komme med i Apples iBook Store.

Apples iBook Store vil ikke sælge Peter Øvig Knudsens bestsellere Hippie 1 og 2, så længe der er nøgne mennesker i bøgerne.

Det betyder, at forfatteren har været nødt til at censurere 47 billeder af nøgne hippiers kønsdele med æbler for at få den godkendt, som e-bog i Apples iBook Store.

 - ”Vi har diskuteret længe, hvad vi skulle gøre med afvisningen fra Apple. Og nu har vi så valgt en lidt humoristisk tilgang til det midt i den her alvorlige sag ved at sige: Okay, så censurerer vi selv de her 47 billeder med æbler,” fortæller Peter Øvig Knudsen til DR Kultur.

Dog er Peter Øvig bekymret for udviklingen, selvom det ser sjovt ud med de røde æbler på de gamle billeder.

 - ”Det er jo farligt for dansk kulturliv, at man sådan får en censurinstans mellem forfatteren og køberen af e-bøger eller andre kultur varer for den sags skyld,” siger Peter Øvig.

Det er ikke lykkedes DR Kultur at få en kommentar til sagen fra Apple.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Krissi 02-11-2012 16:57:10

Det er forbrugerne, der afgør Apples succes. Vi kan kun takke "os selv" for ukritisk at købe bøger via Apple i stedet for at anvende andre kanaler.

Foruden nævnte censur skal man lægge oveni, at Apple æder 30% af det man betaler for et produkt købt hos dem samt, at de ved at lægge sig mellem forbruger og producent ødelægger den relation der ellers ville være ved en mere åben salgskanal i det 21. århundrede. Det er således ikke muligt for en forlægger at vide, hvem der køber ens publikationer... den information er forbeholdt Apple.

Apple kunder ligger som de selv har redt... man kan ikke støtte en "diktator" og derefter klage over diktatoriske metoder.

0 0
Footiefan 03-11-2012 20:57:05

Ja så kan sælger jo bare vælge et alternativ... Og husk, som der også er nævnt omme på FB kommentarerne, så gælder det med "censuren" også de andre amerikanske firmaer, Google, Facebook, MS osv. Så dem har du vel samme kritiske holdning til, nå ikke....

0 0
Benjamin Jensen 04-11-2012 02:23:25

Ja, dette er udelukkende et Amerikansk fænomen. Deres fanatiske syn på kristendommen gør, at vi ikke må se nøgne mennesker....

Vorherre bevares....Måske de skulle have erstattet det med et figenblad i stedet.

Tsk tsk!

0 0

Om brug af cookies