Pioner inden for smartphonehardware får banebrydende styresystem

Pioner inden for smartphonehardware får banebrydende styresystem

Pioner inden for smartphonehardware får banebrydende styresystem

OPPO smartphones har som mange andre Android telefoner sin egen version af Android, men som noget helt nyt kan man nu købe en version af OPPO N1 med det specielle styresystem CyanogenMod. OPPO N1 bliver således den første smartphone med CyanogenMod installeret på forhånd. Købere af OPPO N1 med CyanogenMod skal således ikke ud i en masse forskellige og besværlige krumspring for at installere CyanogenMod. OPPO N1 bliver solgt med CyanogenMod 10.2 der er baseret på Android 4.3, men CyanogenMod har i december lanceret v11 der er baseret på KitKat 4.4.

OPPO er i forvejen lidt speciel da N1 kun har et kamera, men som der så til gengæld kan vendes. Du kan dermed både skyde billeder med det 13MPixel kamera som normalt når det vender bagud eller vende kameraet og tage kvalitets ”selfies”. En telefon som burde vække Instagram brugeres interesse og måske også vores Statsminister. ”Selfie” er i øvrigt blevet kåret til 2013’s ord af Oxford ordbøgerne.

Du kan se mere om OPPO N1 med CyanogenMod styresystem i videoen her:

CyanogenMod er et styresystem baseret på Android, men med en række ændringer, der er populær blandt nørder med hang til ændringer. CyanogenMod har opbygget en lille men trofast fanskare fordi man kan fx overclocke sin telefon og lave ændringer som Google ikke tillader. Derudover skulle CyanogenMod være hurtigere og mere stabil end andre Androidversioner, såsom Samsungs TouchWiz, HTC’s Sense.

Androidproducenten OPPO er ukendte i Danmark og man kan heller ikke købe OPPO’s smartphones hos de danske teleselskaber som TDC, Telenor og Telia. Men det betyder nu ikke at OPPO ikke kan trække overskrifter eller at de laver dårlige smartphones. I starten af 2013 blev OPPO kendt med deres model Find 5 som den første smartphone med en opløsning på 1920×1080. OPPO kan med deres kommende Find 7 desuden også være den første producent der lancerer en 2K skærm med opløsning på hele 2560×1440.

Sidste nyt om Smartphone

Siden redaktionen kørte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden har bragt sagen videre. 18/12/2013 gik vi et spadestik dybere og bragte sagen Kinesiske Xiaomi udforsker også modulopbygget smartphones – Den finder du her. Se også seneste nyt om emnet her.