Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Pirater af Today Calendar applikationen går planken ud

Pirater af Today Calendar applikationen går planken ud

Udvikleren bag Today Calendar har en ganske pudsig måde at genere de hele 80 procent af brugere sp, ikke har betalt for hans app.

Folk der ulovligt henter og bruger software er et problem på alle platforme, men problemet stiger naturligvis jo lettere det bliver at hente og bruge det ulovlige software. Store selskaber kan formentlig afskrive det som et tab og komme videre med dagen og vejen, men hvad med små udviklere?

Jack Underwood, udvikleren bag den populære applikation Today Calendar Pro fortæller i en tråd på reddit, at 85 procent af alle brugere, ikke har betalt de seks dollars det koster. Når en applikation er installeret et sted mellem 10.000 og 50.000 gange er der trods alt tale om en væsentlig indtægt som han går glip af.

Spild af tid

Underwood mener basalt set ikke at det kan betale sig at gøre for meget ud af at beskytte sig mod pirater, applikationen bliver hacket alligevel, og størstedelen af de mennesker som henter den illegalt, ville nok ikke have købt den alligevel.

I stedet for bruger han tiden på, at fundere over hvorfor folk ikke køber den, han håber på at kunne tilføje så nye og fede features, så de kan konvertere pirater til betalende kunder.

En ide som havde sin oprindelse i brugerens emrikol’s kommentar på Reddit var, at tilføje pirat-temaer, lave tilfældige pirat-aftaler og pirat-popups. Den ide var så god, at Underwood valgte at bruge den. Han fortæller at “nøglen til at bringe procentdelen ned er, genere piraterne i en sådan grad, at de seks dollars sparet ikke længere er det værd.”

Pirater bliver generet

Det tog desuden ikke længe for Underwood at implementere, folk med en applikation som de ikke har betalt for, vil snart opleve at der sker ting som de ikke har kontrol over, fra et skørt pirat-tema til Tharrrsday pirate parties.

Herfra skal man så overveje om man ønsker at betale for applikationen for at slippe for at gå planken ud. Alternativt kan man hente applikationen med reklamer så man stadigvæk støtter udvikleren.

Uanset om det virker eller ej, er det en ganske underfundig og humoristisk metode til at stoppe den store mængde mennesker som i dag bruger hans applikation uden at betale.

Underwood påpeger også, at han er meget forsigtig med ikke at genere hans betalende kunder, og som bonus info, kan det nævnes at hvis man i den betalte udgave laver en event med ordene “walk the plank” vil man kunne få vist det nye billede.

Today Calendar kan hentes (og købes) her.

Kilde: Phandroid


Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies