Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Pladeselskaber presser på for at stoppe gratis Spotify

Pladeselskaber presser på for at stoppe gratis Spotify

Gratis streaming af musik gennem Spotify kan snart få en ende. De tre største pladeselskaber presser nemlig på for at stoppe gratis streaming med Spotify.

Det kan snart være slut med den gratis udgave af Spotify.
Det kan snart være slut med den gratis udgave af Spotify.

Hvis du lytter til musik ved at streame det gennem det gratis abonnement på Spotify, kan du risikere i fremtiden at skulle punge ud med et månedligt beløb for et premium-abonnement.

Kilder fra henholdsvis Digital Music News og Billboard afslører, at Spotify formentlig går en svær tid i møde, hvis den svenske streamingtjeneste ønsker at beholde den gratis løsning til streaming af lovlig musik.

Læs også: Spotify lancerer Discover Weekly: Personlige spillelister

De tre store pladeselskaber, Universal Music Group, Warner Music og Sony Music Entertainment, gør angiveligt sit for at gøre en ende på denne gratis streaming af musik. Spotify giver sig dog ikke så let, så i første omgang bliver tiltaget fra firmaet at fremme betalingsabonnementet til 99 kroner om måneden.

Stærkt begrænset indhold med gratis abonnement

Det vil ske i form af indhold, der kun bliver tilgængeligt for premium-abonnenter af Spotify. Et muligt scenarie kan blive, at et album fra en kunstner kan indeholde alle sange, hvis du abonnerer på premium-abonnementet, hvor gratis lyttende kun får 2-3 numre at råde over.

På den måde kan Spotify altså opfordre kunder til at betale for musiktjenesten og derved øge omsætningen for pladeselskaberne og musikerne, som ikke er tilfredse med den nuværende situation.

Læs også: Første kig: Sådan er det nye Apple Music

“Spotify vil have brugerne af den gratis udgave til at føle, at de går glip af noget og ikke kun er tvunget til at lytte til reklamer”, fortæller en af kilderne.

De markante ændringer af Spotifys gratis udgave finder angiveligt sted allerede i begyndelsen af 2016, lyder det. Det kan altså være startskuddet til på et senere tidspunkt fuldstændigt at droppe den gratis version af Spotify, som pladeselskaberne længe har opfordret til.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies