Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Polaroid udfordrer GoPro

Polaroid udfordrer GoPro

Det absolutte actionkamera på markedet udfordres nu af Polaroid

Det efterhånden 80 år gamle kamera- og brillefirma Polaroid, som er mest kendt for sine instant-kameraer, har nu taget kampen op med en af de mest markante aktører på markedet.
Der sker efter at Polariod har lanceret deres eget HD actionkamera, som et svar på GoPro’s popularitet og dominans på netop det område.

Og noget tyder på, at firmaet har kigget grundigt GoPro grundigt efter i kortene. For det bliver ikke bare ved en, men hele tre forskellige modeller, som rammer forbrugerne af to omgange, et nu og to til sommer.

XS100i
Det første kamera bliver med 170 grader utravidvinkel og kan optage med 1080p. Der er selvfølgelig Wi-Fi, som kan kommunikere med både iOS og Android, ’G-sensor’ som sikrer at billedet hele tiden roteres vandret uanset hvordan kameraet holdes, samt vandtæthed ned til 10 meter.

Desuden indeholder det interne 32 MB hukommelse, med mulighed for yderligere 32 GB via et micro SD kort.


I løbet af sommeren kommer C³ så på markedet sammen med XS1000i. C³ er en lille firkantet sag med 5 megapixel CMOS sensor og 120 graders vidvinkel. Her er optagekvaliteten begrænset til 1280 x 720 og man skal helst ikke dykke under to meter, såfremt man vil undgå vandskade.

Hukommelsen er også i den lettere ende af skalaen. Det er kun blevet til 2 MB intern kapacitet, men kan ligesom XS100i udvides via SD kort til 32 GB.

XS1000i
Så er der straks tale om noget helt andet i forbindelse med XS1000i. Her får du et professionelt HD sportskamera med 16 megapixels, CMOS sensor og 170 graders vidvinkel. Kameraet er udstyret med samme gyroskop som XS100i, men har til gengæld også anti-shock og kan optage med 1080p ved 30 fps og 720p ved 60 fps.

Hvad de tre kameraer kommer til at koste de danske forbrugere er endnu uvist, da der kun er sat pris på XS100i i USA. Her kommer den til at ligge på omkring $180.

Gamle dyder genoptaget
Hvis nogen troede at polaroidbilledet var dødt og begravet, så lancerer firmaet deres gamle kending igen. Denne gang bliver det under navnet ’Socialmatic’, og bliver en 14 megapixels sag med 4 GB hukommelse og 4,5 tommer skærm.

Der vil selvfølgelig være Bluetooth, så man kan dele sine billeder via sociale medier. Selve punktet hvor det adskiller sig fra andre kameraer og smartphones, bliver dog funktionen, hvor det kan printe billedet ud på stedet - ligesom på det gamle kamera.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Esben 07-01-2014 12:49:33

MB = GB

0 0

Om brug af cookies