Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Politiet advarer mod mobiltelefoner i børnehænder

Politiet advarer mod mobiltelefoner i børnehænder

Politiet advarer nu forældre mod at give kasserede mobiltelefoner til deres børn. Telefoner uden sim-kort kan stadig bruges til at ringe 112, og det har udviklet sig til et stort problem for alarmcentralerne.

Gamle kasserede mobiltelefoner uden sim-kort ender ofte som legetøj i børns hænder. Men mobiltelefonerne kan stadig ringe 112, bare der er strøm for, og det fører til en bølge af fejlopkald til alarmcentralerne.

Politiet opfordrer nu forældrene til at lade være med at give børnene gamle mobiltelefoner som legetøj.

»Hvis børn eller børnebørn arver den gamle mobiltelefon, så skal man fjerne batteriet. Mobilen kan nemlig ringe 112, så længe, der er strøm på batteriet. Også selv om der ikke er noget sim-kort i mobiltelefonen,« siger politiinspektør Niels Jørgen Ravn til Radio Syd, P4.

Alarmcentralen i Esbjerg modtog søndag mere end to hundrede opkald fra samme mobiltelefon inden for to timer. Selvom der kunne høres børnestemmer var det umuligt at spore mobiltelefonen uden sim-kort.

»Opkald af den karakter til alarmcentralen kan komme til at stå i vejen for opkald af hastende karakter. Og det vil være en frygtelig ting at skulle have det på sin samvittighed,« siger Niels Jørgen Ravn.

Kilde: DR Radio Syd

Denne nyhed er leveret af ComON.dk - Daglige nyheder til it-professionelle

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies