Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Politiet får penge til sms-service

Politiet får penge til sms-service

Politiet har spændt livremmen ind og det giver 20 millioner om året til forebyggende arbejde med sms-service

Lad os starte med det første du tænker, via politiets kommende sms-service kan du IKKE stemme Allan Simonsen ind i næste års Vild med Dans.
Du kan derimod få sms’er fra Politiet hvis dit barn er til en fest hvor der er optræk til ballade. Det kan også være borgere der får hjælp til selvhjælp med forebyggelse af indbrud, eller et søgeværktøj på tværs af sociale myndigheder for at finde og hjælpe sociale problemer.

De 20 millioner kroner om året er fundet ved effektiviseringer og som politidirektør Svend Larsen ved Rigspolitiet siger: ”Det er bedre at forhindre forbrydelser i at opstå frem for at opklare dem, når det er sket”. Og det er hele tanken bag projektet. Nemlig at det er både bedre og billigere at forhindre end at opklare forbrydelse.

Til at starte med er projekterne dog lokale tiltag og implementeres afhængigt af hvor de er foreslået. Sms-kæden er fx kun i Østjylland, men hvis det er en succes vil projekterne udvides til resten af landet.

Det er dog ikke kun interessante IT løsninger som der skal bruges penge på, Rigspolitiet giver nemlig yderligere 70 millioner kroner om året til forskellige projekter. Af de 140 millioner som Rigspolitiet giver over to år, skal 100 af dem gå til at bekæmpe og forebygge bandekriminalitet.

Politiet har fundet ideerne ved at spørge kollegaer og ikke mindst borgere og mange af dem har andre myndigheder ind over projekterne for at give en bredere evaluering og løsning.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Rene 15-01-2014 12:29:12

Hvordan kan politiet vide hvor ens børn er, hvem forældrene er, hvad telefon nr er mm.

Eller er det bare en sms tjenste hvor man kan melde børnene ind til fx justin bieber koncert i Forum.
Der gives ikke særlig meget information men dog nok til at man allerede nu ved det er spild af penge.

0 1

Om brug af cookies