Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Politiet kan blokere flere millioner mobiltelefoner

Politiet kan blokere flere millioner mobiltelefoner

Det danske politi kan fra 1. januar forhindre flere millioner mobiltelefoner i at ringe til andet end 112. Mobilnettet skal kunne prioriteres til særlig vigtig kommunikation i krisesituationer.

Fra nytår kan politiet på mindre end 30 minutter blokere opkald fra samtlige mobiltelefoner, som ikke er opført på en særlig liste. Det skriver Computerworld.

Prioriteringsordningen skal sikre, at særlige vigtige myndigheder og virksomheder kan kommunikere i tilfælde af nød- eller krisesituationer, hvor erfaringen er, at mobilnettene bliver overbelastede.

Det er stadig ukendt, præcis hvilke telefoner der vil få en plads på den særlige liste. Ifølge IT- og Telestyrelsen er udgangspunktet dog "beredskabsaktører, som anvender mobiltelefoni som led i løsningen af samfundsvigtige opgaver, som skal kunne løses også under ekstraordinære forhold som for eksempel større ulykker eller katastrofer i samfundet".

Områdeleder Karin Kubista fra IT- og Telestyrelsens beredskabskontor fortæller til Computerworld, at listen formentlig ikke vil tælle mere 50.000 simkort.

De spærrede telefoner vil have mulighed for at ringe 112 og for at modtage opkald. Afsendelse af sms-beskeder vil dog være utilgængeligt.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies