Politiet nu klar med landsdækkende stikker-app

Nordjyllands Politi har været testområdet for en app, der nu opdateres til at dække alle danske politikredse.

Politiet nu klar med landsdækkende stikker-app

Siden februar har nordjyske borgere kunne tippe Politiet via en app, og på den måde få nem adgang til til lovens lange arm fra smartphonen. 

Nu oplyser Politiet i en pressemeddelelse, at app’en gøres tilgængelig for hele Danmark som del af version 2.0, der understøtter alle danske politikredse, Grønland og Færøerne. Derved kan alle borgere nu tippe deres egen politikreds direkte fra smartphonen. 

“Politiet skal bruge de samme kanaler, som befolkningen. Det skal være nemt at komme i kontakt med os, så derfor er det naturligt, at vi også har vores egen app” siger politiinspektør Jørn Kjer fra Rigspolitiet.

App’en kommer nu også med indbygget cykelregister, så du hurtigt kan tjecke stelnummeret fra mobilen, hvis en interessant jernhest virker mistænkelig. Politiet påpeger dog, at informationer om cykelregistreringer kan være usikre. 

“Vi har et ønske om at begrænse handlen med stjålne cykler, så vi også får nedbragt antallet af cykeltyverier. Men oplysningerne i cykelregisteret vil altid være behæftet med en vis usikkerhed. Derfor vil det kun være et fingerpraj om den cykel, man står med, er stjålet eller ej” siger Jørn Kjer.

Indtil videre så kan Politi app’en hentes gratis til iOS-enhederne her, og til Android her. En dedikeret Windows Phone-version skulle desuden være på trapperne.

Kilde: Politi