Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Politiet udskriver flere bøder for mobilsnak i bilen

Politiet udskriver flere bøder for mobilsnak i bilen

Flere og flere af danskerne sigtes for, at benytte mobiltelefonen under kørsel, hvilket ifølge Rigspolitiet er bekymrende.

Flere og flere danskere sigtes for, at snakke i deres mobiltelefon når de sidder bag rattet. Hele 43.597 blev i fjor sigtet for, at tale i mobiltelefon under kørsel, hvilket er dobbelt så mange, som blev sigtet i 2007. Denne udvikling er ifølge Rigspolitiet bekymrende. Det skriver bt.dk.

 - ”Det er et stigende problem, selvom det hører med til historien, at politiet er blevet mere opmærksomme på det. Der er mange distraktioner, men mobiltelefonen er nok hovedsynderen,” siger Jørn Pakula Andresen, vicepolitiinspektør ved Rigspolitiets Færdselssektion.

Hos Havarikommissionen er man heller ikke overrasket.

 - ”Vores bedste bud fra vores undersøgelser af alle dødsulykker er, at der har været uopmærksomhed involveret i hver tredje dødsulykke. Uopmærksomhed er jo ikke bare teknologi, som en mobil, radio eller GPS, men også at trafikanten bruger for meget tid på andet i bilen – eksempelvis at barnet på bagsædet skal have en sut eller der indtages føde i bilen,” siger Sven Krarup Nielsen, som er formand for Havarikommissionen for Vejtrafikulykker og har været med til, at udarbejde Vejdirektoratets årlige rapport om dødsulykker.

Det registreres ikke, hvor mange af dødsulykkerne, som skyldes uopmærksomhed pga. en mobiltelefon, da det er svært at registrere og vil kræve en dommerkendelse i hvert enkelt tilfælde.

Rådet for Sikker Trafik har også iværksat en uopmærksomhedskampagne, som har fokus på mobiltelefonen.

En ting er, at få at korte beskeder via håndfrit udstyr, men skal man føre en samtale der kræver opmærksomhed, så skal føreren koncentrere sig.

Det koster 1.500 kroner at blive taget for at benytte mobiltelefonen under kørsel i bil, og 1.000 kroner hvis det er på cykel.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Onkel_Per 16-07-2013 09:43:09

politiet skulle overveje at "omstille" stærekasserne til se efter mobiltelefon i stedet for fart!

0 0
Kristian 16-07-2013 09:00:24

Der kunne gives mange flere bøder end det.
Når jeg kører til og fra arbejde ser jeg stort set dagligt bilister der snakker i håndholdt telefon. Derimod er det ret sjældent at jeg møder en politibil. Højst én om ugen.
Så der er nok ’fisk’ derude. Antal bøder afhænger kun af hvor stor en indsats politiet gør for at fange dem.

0 0
Kurt L Andersen 15-07-2013 18:22:12

Ja hvis 1500 kr i hjælper på at de skal knævre i mobil håndholdt så sæt bøden op til 5000 kr og 3 gang de bliver nappet så mister de både bil og mobil.
Utroligt for BT headsæt koster fra 150 kr og op.

0 0
Shawn 16-07-2013 08:56:52

Enig og så kunne kørekortet ryge allerde anden gang

0 0

Om brug af cookies