Politiet udskriver flere bøder for mobilsnak i bilen

Flere og flere af danskerne sigtes for, at benytte mobiltelefonen under kørsel, hvilket ifølge Rigspolitiet er bekymrende.

Politiet udskriver flere bøder for mobilsnak i bilen

Flere og flere danskere sigtes for, at snakke i deres mobiltelefon når de sidder bag rattet. Hele 43.597 blev i fjor sigtet for, at tale i mobiltelefon under kørsel, hvilket er dobbelt så mange, som blev sigtet i 2007. Denne udvikling er ifølge Rigspolitiet bekymrende. Det skriver bt.dk.

 – ”Det er et stigende problem, selvom det hører med til historien, at politiet er blevet mere opmærksomme på det. Der er mange distraktioner, men mobiltelefonen er nok hovedsynderen,” siger Jørn Pakula Andresen, vicepolitiinspektør ved Rigspolitiets Færdselssektion.

Hos Havarikommissionen er man heller ikke overrasket.

 – ”Vores bedste bud fra vores undersøgelser af alle dødsulykker er, at der har været uopmærksomhed involveret i hver tredje dødsulykke. Uopmærksomhed er jo ikke bare teknologi, som en mobil, radio eller GPS, men også at trafikanten bruger for meget tid på andet i bilen – eksempelvis at barnet på bagsædet skal have en sut eller der indtages føde i bilen,” siger Sven Krarup Nielsen, som er formand for Havarikommissionen for Vejtrafikulykker og har været med til, at udarbejde Vejdirektoratets årlige rapport om dødsulykker.

Det registreres ikke, hvor mange af dødsulykkerne, som skyldes uopmærksomhed pga. en mobiltelefon, da det er svært at registrere og vil kræve en dommerkendelse i hvert enkelt tilfælde.

Rådet for Sikker Trafik har også iværksat en uopmærksomhedskampagne, som har fokus på mobiltelefonen.

En ting er, at få at korte beskeder via håndfrit udstyr, men skal man føre en samtale der kræver opmærksomhed, så skal føreren koncentrere sig.

Det koster 1.500 kroner at blive taget for at benytte mobiltelefonen under kørsel i bil, og 1.000 kroner hvis det er på cykel.

Emnets videre forløb

Fortællingen gik sin videre gang. mobilsiden kunne ikke slippe historien. Allerede d. 19/6/2013 fulgte vi op med en artikel der tunede ind på 3 skruer op for mobildækningen på Roskilde Festival – Læs her. Få også seneste nyt om sagen ved at trykke her..