Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Politiet vil fange lommetyve med falske smartphones

Politiet vil fange lommetyve med falske smartphones

Med inspiration fra Norge vil politiet nu udstyre civile betjente med attrapper af dyre smartphones, for at lokke lommetyve.

Tyveri af de dyre smartphones er stadig et stigende problem. I sidste weekend lykkedes det Nordjyllands Politi, at fange en lommetyv med 14 stjålne mobiler på sig, men sådan går det oftest ikke. 

Det ønsker justitsminister Karen Hækkerup nu at gøre noget ved, da hun i et svar til Venstres Karsten Lauritzen fortæller, at politiet i løbet af 2014 vil udstyre civile betjente med attrapper af dyre og dermed eftertragtede mobiltelefoner. Det skriver DR.

Justitsministeriet har via Rigspolitiet henvendt sig til de norske myndigheder, for at høre om deres erfaringer. Norsk Politi har nemlig haft succes med at udstyre civile betjente med lokkende mobiler.

Selv oplyser det norske politi desuden, at denne form for indsats kræver mange ressourcer, men at det ikke er attraptelefonerne, der har den største virkning i forsøget. Det er derimod usikkerheden der opstår hos tyven, når de ikke ved om deres offer i virkeligheden er politibetjent.

Rigspolitiet påtænker, på baggrund af erfaringerne, at iværksætte et forsøg i én eller flere politikredse i løbet af året, hvor der skal gøres brug af attraptelefoner som indsats i bekæmpelsen af lommetyveri.

 

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies