Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Politikere: Teleselskaber der sløser med CPR-sikkerhed skal straffes

Politikere: Teleselskaber der sløser med CPR-sikkerhed skal straffes

Både regeringen og oppositionen varsler nye sanktioner overfor selskaber, der sløser med CPR-sikkerheden.

Efter det igen kom frem, at sikkerheden omkring CPR-numre var særdeles sløset hos flere teleselskaber, lægger politikere fra både regeringen og oppositionen op til en hårdere kurs overfor selskaberne.

Socialdemokratiets it-ordfører Trine Bramsen, siger til ComputerWorld, at hun nu vil undersøge muligheden for at indføre hårdere sanktioner overfor teleselskaberne, hvis de sløser med cpr-sikkerheden.

 - ”En sanktionsmulighed kunne være at pådrage sendetilladelserne i form af mobilfrekvenser," siger Trine Bramsen.

Også fra oppositionen lægges der op til en strammere kurs: Venstres it-ordfører Michael Astrup Jensen, siger at han er dybt chokeret, og mener ikke at den nuværende mulighed for, at give en påtale fra Datatilsynet er nok.

 - ”Der skal etableres et bødesystem, som giver et større incitament til, at virksomhederne bringer CPR-sikkerheden i orden," siger Michael Aastrup Jensen.


Læs også: Telenor lukker for CPR-sikkerhedshul     

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Robert 22-10-2012 13:01:40

Hvorfor kommer det slet ikke frem i denne forbindelse at teleselskaberne rent faktisk ikke har krav på at få vores CPR nummer?? Jeg har skam prøvet at være stædig og nægte det, men det resulterede bare i at jeg indtil 2010 var nød til at rende i telebutikken ret så ofte og betale taletidskort som bare bliver opbrugt nok så hurtigt. Nej jeg gav til sidst op.

De ved hvem jeg er, de hvor jeg bor og de får deres penge af mig hver måned er det ikke nok?? Hvad skal de med mit CPR-nummer? De kan sagtens tjekke min RKI status uden.

Jeg har set flere programmer på fjernsynet hvor de råder til at holde CPR nummeret tæt ind på kroppen når det ikke har med lægehjælp eller banken at gøre....men det holder altså ikke helt når det drejer sig om telefoni. Kan vi ikke få lidt debat omkring dette?

0 0
Carsten 22-10-2012 21:48:33

Hvordan pokker skal de vide hvor du rent faktisk bor uden at kunne slå op i folkeregistret? Skal de bare tro dig på dit ord? :o)

Og hvordan i alverden skal de kunne tjekke din RKI-status uden dit cpr-nummer? Øjenfarve? Livvidde?

Undskyld mig, men det er altså tilladt ikke at være mere end almindeligt naiv. Hvis du vil have en debat, må du som minimum fortælle, hvad man som alternativ kan bruge, som med usvigelig sikkerhed identificerer det enkelte individ.

0 0
Robert 22-10-2012 23:57:12

Det kan godt være jeg er naiv. Men du ser altså ikke et problem med at private virksomheder skal have adgang til dit personlige CPR nummer? Jeg ved ikke meget omkring det her men holder fast i hvad jeg har fået at vide omkring det faktum at de ikke har krav på dit CPR nummer.

0 0
Carsten 23-10-2012 20:43:22

Det er jo kun et problem for så vidt man ikke føler, man kan stole på pågældende virksomhed. Jeg vælger at stole på, fx mit teleselskab og min bank (som altså også er en privat virksomhed!) er opgaven voksen, selvom jeg selvfølgelig godt ved, intet er 100% sikkert.

Jeg forstår dog ikke, hvorfor det kun er private virksomheder, du vælger at være paranoid overfor? Som tidligere insider i det kommunale, kan jeg afsløre, at det altså også er helt almindelige mennesker, der håndterer dit cpr-nummer i offentlige instanser, med alle de risici den slags væsener medfører ;o)

Der er ingen, der tvinger dig til at udlevere dit cpr-nummer. Det er skam helt valgfrit. Men som hotpop nævner, får du nogle seriøse udfordringer, hvis du vælger at lade være.

0 0
hotpop 23-10-2012 15:17:38

Du har heller ikke pligt til at oplyse det, men oplyser du det ikke bliver du ret handicappet...

Pest eller kolera!!!

0 0

Om brug af cookies