Populær videoafspiller endelig ude til Android

VLC Player er altædende, og kan afkode alle tænkelige videoformater - og nu er den omsider ude af forsøgsstadiet til Android.

Populær videoafspiller endelig ude til Android

Har du nogensinde oplevet at en videofil ikke åbner eller afspiller som den skal på din Android-mobil? Nu kan du få en af de mest smidige og altædende video-apps til din mobil.

Applikationen VLC Player er en favorit på mange bærbare og desktop-computere, da det enkle program er gratis og kompatibelt med alverdens videoformater. Mobilbrugere har dog hidtil måtte se sig om efter en anden afspiller, eller alternativt bruge den ufuldstændige beta-version. iOS fik en kort smag for applikationen, men den blev hurtigt fjernet fra Apples App Store.

I dag er VLC dog omsider ude af forsøgsstadiet. Efter en lang udviklingstid på to år er VLC Player version 1.0 nu at finde på Google Play Store. Seneste softwareversion bringer desuden små rettelser til Android 5.0 mobiler og telefoner ekviperet med ARMv8 processorer.

Læs også: Microsoft vil også spejle på fjernsynet

Ingen Chromecast endnu

Ønsker du at streame video eller musik fra din mobil over til fjernsynet er VLC dog ikke klar endnu. I juni bekræftede VLC-udvikler, Felix Paul Kühne, at Chromecast-streaming er undervejs, bliver det ikke tilgængeligt i denne udgave.

En anden, mere overfladisk udeladelse er ’Material design’. Googles nye design-retningslinjer er ikke fulgt i applikationen.

Siden debuten i 2001 er VLC Player er blevet downloadet 1,3 milliarder gange. Du kan hente den nyeste version på Google Play Store her. Du kan finde versioner til et væld af andre styresystemer, inklusive iOS, hos videolan.org.