Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Populære apps deler personlige informationer med andre

Populære apps deler personlige informationer med andre

110 af de mest populære apps er blevet testet. Se hvor mange der deler dine personlige informationer med andre.

Bunkevis af personlige informationer bliver delt med tredje part, når intetanende brugere installere nogle af de mest populære apps til Android og iOS, skriver BBC.

Forskere fra Massachusetts Institute of Technology, Harvard og Carnegie-Mellon, har kigget nærmere på de 55 mest populære apps til henholdsvis Android og iOS.

Forskerne studerede strømmen af data sendt via HTTP og HTTPS, for at finde ud af hvilke personlige informationer, der blev delt med tredje part.

Hvad angår Android delte 73 procent af applikationerne brugernes email-adresser, 49 procent delte brugernes navn, mens 25 procent også delte en adresse.

Læs ogsåHer er de malware-inficerede iOS-apps fra App Store

For Apples iOS-app var det 18 procent der delte brugernes navn, mens kun 16 procent delte en adresse. Til gengæld delte 49 procent af applikationerne til iOS også lokationsdata, der gør det muligt at bestemme brugernes fysiske placering.

Men også mere følsomme informationer blev delt af applikationerne. Tre ud af af 30 undersøgte apps i kategorien: Sundhed og Træning delte søgeord og sætninger med tredje part.

Sundheds app’en Drugs.com til Android var en af de app’s der delte sundhedsinformation, inklusiv søgeord som ”Herpes”. Informationerne blev sendt til doubleclick.net og googlesyndication.com.

Vil du læse mere om undersøgelsen, kan du læse videre hos BBC.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies