Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Populære Windows Phone-apps uden eksklusivitet

Populære Windows Phone-apps uden eksklusivitet

Langt de fleste top-apps til Windows Phone findes ligeledes til Android og iPhone. Fordel eller ulempe?

Antallet af applikationer i Marketplace-butikken til Windows Phone-mobiler stiger støt, men der er ikke nogen eksklusivitet til at lokke Android- og iPhone-brugere til at skifte platform.

Det skriver winsource.com.

Siden kommer frem til konklusionen på baggrund af research i Marketplace. Et kig på de 100 mest populære Windows Phone-apps afslører således, at hele 76 findes til andre platforme. Det efterlader 24 som 'rene' Windows Phone-applikationer, og 10 af disse er listet som Xbox Live-spil med Microsoft Studios som udvikler.

Omvendt kan man sige, at Windows Phone har fået tiltrukket app-udviklerne og dermed ikke står uden for selskabet.

Historien melder desværre ikke noget om, hvor mange af de 76 'fælles'-apps, der er kompatible på tværs af platformene - eksempelvis i stil med chat-programmet What's App, som kan sende beskeder imellem Windows Phone, Android, BlackBerry, iPhone og Nokia-telefoner.

Hvad tænker Windows Phone-brugerne? Foretrækker du, at applikationerne "deles" imellem platformene? Eller vil eksklusivitet gøre Windows Phone mere attraktivt, hvis der er tale om gode apps?

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

ladjo 17-04-2012 13:01:57

One Note, Evernote og så ja selvfølgelig Wordfeude for selvskabet på tværs ;o)

Men de exklusive indlejringer/tætte integration i WP 7.5/8 fra MS/Nokia som f.eks Office, Skydrive og ikke mindst Nokia Drive(Kørsel) og Maps er dem der skal vinde folk over (Nokia Transport er også et eksempel.) Der efter er der altså også inovation hos Nokia som er ret smart tænkt. Play to f.eks. som enabler DLNA på Lumia telefonerne så man kan sende billeder og video fra telefonerne til et nyere TV som understøtter det. Ja Sony kan også, men Nokia har jo i flere år kunnet det på Symbian telefonerne ;o)

Så meget sammenhæng på tværs af platforme giver også max. konkurrence om kunderne og det vil da absolut være at foretrække for os kunder ;o)

Ingen WP, Android eller Apple boys er vel interesseret I at alle går rundt med den samme fon. Vi skal jo skille os ud fra mængden ikke.

Det kender jeg så nogen der gør ved stadig at bruge deres Nokia 3310, og det er da Exclusivt ;o))

0 0
Henrik 17-04-2012 13:30:05

Jeg er blevet ret vild med Office pakken og Drive til Symbian Belle. Så det kunne godt være et argument for at vælge et WP device senere, når WP er modnet nok til at kunne erstatte Symbian helt.

0 0
ladjo 17-04-2012 14:16:20

Jeps. Kørsel mangle lidt inden den er på højde med S^3 versionen ;o)
Men der skulle bl.a. være live-traffic opdateringer med... Så må vi håbe der er mange S^3/Nokia WP´er ude at køre ;o)

0 0
Henrik 17-04-2012 15:21:37

Ja, jeg mangler også Symbian's suveræne media-egenskaber, åbne filsystem og uafhængighed af PC software. Jeg gider at skulle bruge Zune hver gang jeg vil have en film over på telefonen.

0 0
Henrik 17-04-2012 15:22:59

En PureView 808 med Belle til mig først, og så dernæst en WP om godt et års tid hvor det kan forventes af alle manglerne i WP er fjernet :-)

0 0
Mio_BB 17-04-2012 12:38:33

Jeg har en Lumia 800 og syntes fx. at det fedt at spille Wordfeud med iOS / Android folket. I lang tid havde jeg BlackBerry med nok den bedste IM-klient der noglesinde har eksistret, nemlig deres BBM (BlackBerry Messenger), men da den var 100% eksklusiv for BB var der ikke meget sjov ved den, da "ingen" andre i DK har BB...

Så deling er vejen frem, så må folk vælge det OS og den hardware der tiltaler dem mest, mens apps interaktion bør være fri på kryds af platforme, så som netop Wordfeud, Skype, Endomondo, Facebook, Twitter ... osv.

0 0
Henrik 17-04-2012 13:27:36

Enig. Deling er vejen frem. Eksklusivitet giver kun mening hvis det er noget som viser styrken ved en bestemt platform.

Som f.eks. XBox Live integration i et spil på Windows Phone eller NFC/Bluetooth/DLNA auto-pairing på Symbian. Eller iTunes halløj på iOS eller Google's (mere eller mindre gode) tjenester på Android.

0 0
Jesper Søgaard 17-04-2012 12:38:19

Jeg vil helt klart foretrække at apps deles mellem de forskellige platforme. Det giver en helt klar fordel at man kan bruge samme app på både telefon og tablet - f.eks. OneNote.

Generelt tror jeg Windows Phone-brugere har større tilbøjelighed til at vælge anden platform på deres næste telefon end iOS-brugere har.

0 0

Om brug af cookies