Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Populært Android-tastatur har lækket personfølsomme data

Populært Android-tastatur har lækket personfølsomme data

Brugere af Android-tastaturet SwiftKey har oplevet, at deres synkroniserede, personfølsomme historik af skreven tekst er havnet hos helt andre brugere.

Et problem med sikkerheden har ramt det måske mest populære tredjepartstastatur til Android-smartphones og -tablets, SwiftKey.

Flere brugere har i løbet af de seneste uger kunne melde om samme historie: nemlig at de pludselig har fået skiftet deres egen historik af skreven tekst i tastaturet ud med en anden ukendt brugernes data. Over tid lærer SwiftKey dine skrivevaner at kende, så tastaturet bedre kan forudsige, hvad du vil skrive.

Læs også: SpeedyKey: Smart iOS-tastatur med fokus på nordiske sprog

I en tråd på hjemmesiden Reddit kunne flere brugere oplyse om og dokumentere, hvordan de pludselig får serveret ordforslag på enten tysk eller spansk - sprog som ingen af dem taler.

Den store mængde af personfølsom data i SwiftKey kan synkroniseres online med en Google-konto, og det er her, at problemet er opstået. Efter at have logget ind med den sædvanlige Google-konto har brugere nemlig pludselig adgang til en helt anden brugers ordforslag og historik af skreven tekst, som også indeholder e-mailadresser og telefonnumre.

Læs også: Googles Android-tastatur får en tiltrængt overhaling

I en pressemeddelelse erkender SwiftKey nu, at der ganske rigtigt er problemer med synkroniseringen af brugernes personlige data, som i få tilfælde er havnet hos de forkerte brugere. Det er endnu uvist, hvordan problemet er opstået og præcist hvor omfattende det er. Derfor er synkroniseringen af skreven tekst og ordforslag i SwiftKey nu fuldstændigt deaktiveret, indtil der er fundet en løsning.

Hvis du derfor endnu ikke har opdateret SwiftKey, bør du tjekke både Google Play og App Store for en opdatering af appen, der slår cloudtjenesten fra.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies