Positive tegn i Microsofts økonomi

Microsoft har netop afsløret den finansielle oversigt over det forgangne kvartal, og der er flere positive tendenser

Positive tegn i Microsofts økonomi

I kampen mod Samsung, Apple og Google står Microsoft ikke i den bedste position, men der er positive ting at trække ud af det netop offentliggjorte regnskab for det forgangne kvartal. Microsoft solgte for mere end året før, og især Surface-forretningen har taget fart.

I det der hedder Q2 af det finansielle 2015, som er sidste kvartal af kalenderåret 2014, havde Microsoft indtægter for 26,5 milliarder dollars. Det er 8 procent mere end året før, men overskuddet på 5,6 milliarder dollars var 10 procent mindre.

Læs også: Microsoft planlægger flagskib med Windows 10

Selvom det på et tidspunkt ikke så godt ud for Microsofts Surface-afdeling, så solgte netop den del af virksomheden 24 procent mere end sidste år. Xbox-afdelingen kunne også melde om 6,6 millioner solgte enheder i kvartalet, og mange analytikere mener, at Xbox One solgte flere end PS4 op til jul.

Højdespringeren var dog Microsofts cloud-forretning. Her steg omsætningen med 114 procent – primært drevet frem af Office 365.

Læs også: Windows 10 på mobilen

I en post på Microsofts egen hjemmeside siger chefen Satya Nadella, at Microsoft tager at stort og modigt skridt på tværs af hele forretningen, men især med Windows 10.

Netop det samlede styresystem anser mange analytikere for at være en af nøglerne til Microsofts fremtid, da Microsoft har brug for en sejr efter Windows 8-fiaskoen og firmaets pressede situation på smartphone-fronten.