Pres på Telenor i Danmark

Telebranchen er presset og Telenor melder nu også om et hårdt første kvartal i år – med færre kunder og mindre omsætning.

Pres på Telenor i Danmark

Presset på de danske teleselskaber stiger og nu melder også Telenor om et hårdt første kvartal, som bød på færre kunder og mindre omsætning. Tidligere på året blev der skåret 13 procent af de ansatte væk i Danmark.

Dengang understregede deres nye chef, Marek Slacik, kraftigt at selskabet nu ville koncentrere sig om de eksisterende kunder, frem for at deltage i en dyr og hård krig om nye kunder.

 – Telenor går mod sin vilje ind i priskrigen

I forhold til samme kvartal sidste år, så omsatte Telenor for 233 millioner kroner mindre på selskabets hovedområde, mobilkunderne. Telenor har tabt 59.000 mobilkunder på et år. Det skriver Business.dk.

Foruden der er færre kunder, så bruger de resterende kunder også færre penge hos selskabet. Det betyder gennemsnitsomsætningen per kunde er faldet fra 148 til 131 kroner. Det positive er dog, at Telenor har forbedret deres indtjeningsmargin fra 20 procent til nu at være 21 procent i første kvartal 2013.

 
Læs også:
 – TDC: Vi går ikke med i priskrig

Efterfølgende om temaet

Temaet fortsætter med at være relevant. mobilsiden fortsatte historien. Allerede d. 20/3/2013 bragte vi nyt i sagen med en sag med fokus på Telenor klar med Fri-Tale abonnement – Nyheden kan læses her. Du finder seneste nyt her.