Pris og leveringstid afsløret for tysk iPad-alternativ

Specifikationsmæssigt lader WePad til at være iPad overlegen, og nu er den et stort skridt nærmere lancering.

Pris og leveringstid afsløret for tysk iPad-alternativ

Der er i den grad lagt op til tablet-krig, når tyske Neofonie lancerer deres tablet-PC, som direkte skal konkurrere imod iPad’en. Det skriver Comon.

Den tyske producent lægger bestemt heller ikke skjul på, at Apple er deres værste konkurrent, i specifikationer for deres WePad, sammenlignes specifikationerne direkte med dem fra iPad’en.

WePad’en har været fremme i de danske medier før, men indtil igår, har prisen og leveringstiden været ukendt. WePad vil komme i en stor og en lille udgave til henholdsvis 449 Euro (3.350 kroner) og 569 Euro (4.250 kroner).

Den lille WePad model indeholder blandt andet WiFi og har en hukommelse på 16 GB, den store har en hukommelse på 32 GB, Full HD 1080p, GPS og 3G og selvfølgelig også WiFi.

WePad vs iPad

Flere tidsskrifter påpeger, at WePad bestemt har en fordel, hvis man udelukkende kigger på specifikationerne.

  Modsat iPad’en kan WePads hukommelse udvides med et SD-hukommelseskort på op til 32 GB og de to USB-indgange, kan også benyttes til at tilføje mere hukommelse via et USB-stik.

  Kritikere har desuden undret sig meget over, at iPad’en med sin opløsning på 1024×768, ikke understøtter 16:9 formatet. Det gør Wepad’en med sin 1366×768 opløsning derimod.

  Af andre forskelle kan nævnes, at WePad har et webcam og kortlæser indbygget.

  For de fleste vil det sikkert også være en fordel, at den software som der ligger i WePad’en til læsning af e-bøger, ikke sætter nogle restriktioner. Med Apples produkt kan man kun læse de bøger, som er købt i deres egen e-boghandel.

  På pressemødet igår, blev Intel og Adobe desuden nævnt som partnere, så der er ingen tvivl om, at Adobe produkter som Flash og Air får adgang til Wepad’en.

  Retfærdigvis skal det også nævnes, at når snakken falder på batterilevetid og vægt, så vinder iPad’en de to runder. iPad vejer cirka 120 gram mindre, og kan ifølge specifikationerne, holde sig kørende i 10 timer kontra WePads 6 timer.

Åben platform er løsningen

WePads kører på Googles Android-styresystem. Dette giver større frihed, ikke mindst for e-bogs læsere idet der benyttes åbne standarder.

  – “Brugerne bør være i stand til at udvide systemet, så WePad kan anvende sine egne apps, men også programmer baseret på Android, java og Linux” fortalte Tore Meyer på pressemødet.

  WePad’en kan forudbestilles i slutningen af denne måned, og de første vil angiveligt modtage deres WePad i løbet af juli. Først til august bliver den bredt tilgængelig.

Opdateringer på sagen

Næste interessante fortælling om emnet. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 12/4/2010 blev sagen bragt videre med historien om Se dommen over iPadKlik her for artiklen.. De seneste nyheder om temaet kan du læse her.