Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Prisændring for halv million TDC-kunder

Prisændring for halv million TDC-kunder

TDC-kunder der har både fastnettelefoni og bredbånd på samme linie skal snart betale 40 kroner mindre om måneden. Men konkurrenterne føler sig dårligt informeret og klager nu til IT- og Telestyrelsen over diskrimination.

TDC har i dag meddelt at den halve million kunder der både har fastnettelefon og ADSL-bredbånd på samme linie fra den 1. oktober slipper 40 kroner billigere om måneden. Samtidig hæves prisen for et traditionelt fastnetabonnement fra 119 kr. til 129 kr. om måneden. TDC oplyser at virkningen af de to ændringer er økonomisk set neutral for selskabet.

»Når vi sænker priserne på ét område, er vi nødt til at finde pengene på et andet, for vores omkostninger er de samme. Den nye prisstruktur viser, at der fortsat er sammenhæng mellem TDC's priser og omkostninger. Jeg håber, at denne ændring kan stoppe diskussionen om, at vi får dobbelt dækning for vores omkostninger, når kunder har både bredbånd og telefoni,« siger Kim Frimer, der er adm. direktør i TDC Totalløsninger.

Konkurrenterne klager

Konkurrenterne har anklaget TDC for at kræve betaling for brugen af den samme telefonlinie – det såkaldte rå kobber – to gange. En dobbeltbetaling fra forbrugerne som TDC over de sidste 4-5 år har tjent op til 1 mia. ekstra på, mener Samarbejdsgruppen af Alternative Teleoperatører. Den omfatter blandt andet Colt Telecom og Tele2.

SAT-gruppen undrer sig til gengæld over, at TDC påstår at der er tale om en rabat overfor kunderne.

»Vi forstår godt at TDC forsøger at slå dette op som en rabat til kunderne. Reelt er der tale om, at TDC ophører med at opkræve betaling for den samme ydelse to gange. Det kan man da godt se som en rabat, hvis man har de rigtige briller på,« siger Christian H. Christensen fra SAT-gruppen.

SAT-gruppen har samtidig klaget til IT- og Telestyrelsen over, at TDC ikke har informeret andre selskaber i branchen om det nye tiltag. Den samme anklage, som blev rettet mod TDC efter lanceringen af den såkaldte basislinie i februar måned.

»Vi er dybt forundrede over, at TDC ikke lærer af tidligere fejltagelser. Efter episoden med basislinien stod det helt klart, at TDC havde overtrådt reglerne. Alligevel går der kun tre måneder før de gør det en gang til,« siger Christian H. Christensen fra SAT-gruppen.

Tele2 ændrer også priser

Tele2 har netop meddelt, at selskabet matcher TDC's prissænkning ved at sætte prisen ned med 40 kr. for kunder der både har fastnet og ADSL.

Prisfaldet kommer til at gælde fra efteråret og vil berøre 41.000 kunder hos Tele2.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies