Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Prisdatabaser enige om strategi

Prisdatabaser enige om strategi

De to prisdatabaser Mobilbase-Danmark og Mobilpriser.dk er enige om sanktioner overfor forhandlere der kommer i klammeri med myndighederne.

I den seneste tid har der i diverse medier verseret historier om mulige priskarteller i mobilbranchen. En forhandler blev i artiklerne nævnt som værende den der havde opfordret til et ulovligt prissamarbejde. Efter dette kom frem, valgte de to databaser, Mobilpriser.dk og Mobilbase-Danmark, at udelukke den pågældende forhandler. Efter flere møder mellem de to konkurrerende prisdatabaser, er det pågældende forhandler dog kommet med igen.

- ”Vi er databaser ikke domstole eller myndighed. Derfor var det vigtig for os, at finde en fælles strategi for hvordan vi håndterer sådanne sager.”, fortæller Christian Wiggers fra Mobilbase-Danmark.

Den fælles strategi går i korte træk ud på, at hvis en forhandler gribes i uregelmæssigheder, så medfører det fjorten dages karantæne fra begge databaser. Såfremt der inden for denne periode ikke er kommet en afgørelse fra myndighederne, vil forhandleren komme med igen, indtil afgørelsen foreligger. Herefter kan der gives op til 60 dages yderligere karantæne.

Begge prisdatabaser tager skarpt afstand fra ulovligheder.

- ”Jeg synes det er en stærk løsning vi er kommet frem til, da den sikrer retssikkerhed (ingen er skyldig indtil det modsatte er bevist). Men det sikrer også at forbrugerne ved, at vi holder skarpt øje med de forhandlere vi samarbejder med”, siger John G. Pedersen, chefredaktør på Mobilpriser.dk

De to databaser understreger dog, at de kun yderst sjældent oplever problemer med forhandlerne.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies