Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Prisen for mobiltelefoni presses længere ned

Prisen for mobiltelefoni presses længere ned

Priskrig i telebranchen er ikke noget nyt, og priserne for mobiltelefoni i Danmark presses stadigvæk helt i bund.

De danske teleselskaber presser hinanden til at sænke priserne på mobiltelefoni helt i bund. Ifølge Børsen fortsætter det, selvom TDC forsøgte at stoppe priskrigen sidste år – med købet af Onfone.

Onfone er et af de selskaber der går forrest med et tilbud på halv pris i to måneder, skriver Børsen. Der også mener markedet for mobiltelefoni er godt mættet.

Tal fra IT- og Telestyrelsen viser at kundedatabaserne hos de største teleselskaber falder, og både TDC, Telenor og Telia har faldende markedsandele. Lavprisselskaberne vokser derimod, bortset fra Telmore der stagnerer.

Tallene viser, at danskerne ikke er så tro imod deres selskaber at de ikke kan lokkes af gode tilbud – omkring 78.000 danskere skifter hver måned mobilselskab.

Er 3 på vej til at sælge?

Priskrigen gør også, at analytikere ser tegn på, at teleselskabet 3 måske er i overvejelser omkring salg af den danske del af virksomheden.

”Vil man absolut spekulere, er der flere tegn i markedet, der kan pege imod, at 3 muligvis forbereder at sælge deres forretning,” siger teleanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets.

Han påpeger overfor Børsen, at 3’s ejere er i færd med at skille de danske og svenske regnskaber fra hinanden, ligesom de desuden har haft et lavt investeringsniveau den seneste tid.

3’s danske direktør, Morten Christiansen, vil heller ikke hverken be- eller afkræfte om selskabet er på vej til at blive solgt. ”Alle venter, at der sker en konsolidering på det danske marked. Der er en, måske to, selskaber for meget på det danske marked”, siger han til Børsen.

Kilde: Computerworld.dk

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies