Priserne i App Store stiger nu

Apple har givet udviklere besked om, at priserne i App Store vil ændre sig senest i dag på grund af ny EU-lovgivning

Priserne i App Store stiger nu

På grund af de nye moms-regler der er trådt i kraft i EU har Apple sendt en besked ud til udviklerne bag produkterne i App Store om, at priserne vil ændre sig. I hele EU, Norge og også Canada vil priserne stige, priserne i Island vil falde, og priserne i Rusland vil ændres.

Læs også: Apples apps bliver dyrere fra nytår

Det er endnu ikke sikkert, hvad der skal ske med priserne i Rusland, men den russiske økonomi og rublen har været stærkt påvirket af den politiske situation i Østeuropa.

Sitet The Verge har regnet ud, at prisstigningerne i gennemsnit vil blive på 6,5 procent i EU’s medlemslande på tværs af både e-bøger, musik, film og apps.

Læs også: Apples guld-Watch bliver 15 gange dyrere

Samtidig opdaterer Apple sin prisudregningsmatix. Den bliver brugt til at fastsætte priser på apps inden for visse niveauer.

Det er ikke usædvanligt, at Apple justerer priserne efter de økonomiske forhold rundt om i verden, men de potentielt store ændringer i priser og overskud pr. køb er usædvanlige.

Videre om emnet

Redaktionen kunne ikke gøre andet end at følge op på fortællingen. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 8/1/2015 gik redaktionen videre og fulgte op med sagen om Stabile fremskridt for iOS 8 – Den næste artikel om emnet finder du her. Redaktionen har fortsat interesse for emnet. Læs seneste nyt om Apple..