Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Priserne på iPad er påfaldende ens

Priserne på iPad er påfaldende ens

Der er ingen eller kun en meget lille forskel i priserne på iPad i Danmark. "Ikke ulovligt," siger Konkurrencestyrelsen.

Den store udgave af iPad med 64 GB hukommelse, Wi-FI og 3G koster 5.999 kroner hos de billigste forhandlere i Danmark - hvilket er de forhandlere, som er Apples særligt udvalgte partnere.

Ikke engang hos pristjenesten Mobilpriser.dk, er det muligt at opdrive en iPad til en lavere pris. Her koster samme model aktuelt ved den billigste forhandler 5.963 kroner.

Samme tendens gør sig gældende for de øvrige udgaver af den populære gadget. Det skriver både Version2.dk og Ekstra Bladet.

Ulovligt?

Selvom priserne er påfaldende ens, er det ikke det samme som, at der er tale om en overtrædelse af konkurrencelovgivningen.

- "Alene det, at der er ens priser, er ikke nok indikation til, at det er noget, vi vil gå ind i. Det kan betyde, at alle ligger på den laveste pris, eller at alle vælger at følge den vejledende pris. Det er først ulovligt, hvis Apple siger, at forhandlerne skal tage en bestemt pris, eller de aftaler det indbyrdes," siger kontorchef Camilla Hesselby fra Konkurrencestyrelsen til Version2.

Hos Apple-forhandleren Humac forklarer landechef Morten Bo Andersen, at forhandlerne har så lav fortjeneste, at der reelt ikke er nogen, der kan dumpe priserne.

Læs også:
 - Se køen ved iPad lanceringen i København


Apple iPad 1 Wi-Fi + 3G - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Hotpop 05-12-2010 20:59:18

Det er lige netop det...
Apple er så nærige at der ikke er fortjeneste på deres varer. KUN hvis forhandleren når de mål Apple vil have de skal nå, er der muligvis en bonus... MULIGVIS....!

0 0
Benjamin 03-12-2010 12:38:04

Prisen på en iPad 3995,- her i Nuuk (Grønland)

0 0
JB 30-11-2010 18:48:53

Hvis forhandlerne har en forventning om at iPad bliver revet væk inden jul, ville det også være fjollet at begynde at tage mindre for den fra dag 1...
Bare vent til januar udsalget starter - så kommer iPad nok til at kunne erhverves for væsentligt mindre. Især hvis rygterne om en iPad 2 samtidig udvikler sig.

0 0

Om brug af cookies