Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Priskrig: Datapriserne på vej ned

Priskrig: Datapriserne på vej ned

Slut med priser på 10-15 kr. pr. megabyte. Inden for relativ kort tid, bliver priserne på mobildata og mobilbredbånd sat under yderligere pres. Markedets aktuelt billigste pris er 1,5 kr./mb.

Læs også:<br /><a href=3 fører suverænt på mobildata." />

Datapriserne er nu under to kroner pr. megabyte. Nu er markedets bedste pris 1,5 kr./mb. På blot få måneder er dataprisen dermed reduceret med næsten 90 procent.

Telmore tilbyder fra mandag den 10. december og frem til 29. februar 2008 data til 2 kr./mb. Bibob er dog allerede nede på 1,5 kr./mb.

Andre selskaber holder sig indtil videre i ro, men det er kun et spørgsmål om tid, inden de også følger med. Det vurderer teleanalytiker John Strand fra Strand Consult, overfor Mobilsiden.dk.

Han henviser til Østrig, hvor de mobilselskaber der tilbyder Turbo 3G, i dag sidder på 25 procent af bredbåndsmarkedet. En udvikling der er sket på blot 15 måneder.

 - "I lande som Østrig og Sverige er priserne på mobilt bredbånd raslet ned i takt med, at operatørerne har lanceret Turbo 3G (HSDPA) og du får i dag flat rate (med et loft) for 100 kroner om måneden", siger John Strand.

Han forventer derfor, at TDC, Sonfon og Telia vil tage kampen op med Teleselskabet 3, med lavere priser tilfølge.

Ifølge seneste rapport fra IT- og Telestyrelsen (første halvår 2007) sidder 3 på 84 procent af mobildata-markedet i Danmark. TDC sidder på 9,6 procent.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies