Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Priskrig: Datapriserne på vej ned. Ikke nok mener ekspert

Priskrig: Datapriserne på vej ned. Ikke nok mener ekspert

Små selskaber sætter dataprisen under pres. En mobilekspert hilser udviklingen velkommen, men efterlyser politisk indgreb, hvis ikke markedet selv får prisen endnu længere ned.

Priserne på datatrafik er kommet i spil. Tidligere har vi set priser mellem 10 og 15 kroner pr. megabyte - nu nærmer den magiske grænse på 2 kroner sig.

Markedets nyeste selskab, Happiimobil, har en datapakke, der bringer prisen ned på 2,5 kr. / megabyte - forudsat kunden binder sig for 10 megabytes pr. måned - altså 25 kroner. Konkurrenten Bibob følger nu med. Tidligere kostede en megabyte 3,75 kr. Nu er prisen 2,5 kr - uden krav om minimumsforbrug.

 - "De store selskaber har i flere år holdt prisen kunstig høj på netadgang fra mobilen. Det er vanvid, at kræve op til 15 kroner for en megabyte data", siger John G. Pedersen, chefredaktør på Mobilsiden.dk. Han understreger, at prisen på 2-3 kroner stadig er alt for høj.

  - "Dejligt de små selskaber sparker de store i skridtet, og får fokus på et forsømt område. Men hvis ikke markedet selv kan få dataprisen ned, må politikerne på banen", slutter John G. Pedersen.

Teleselskabet 3, der er markedets største på mobil datatrafik, holder fortsat fast i 10 kr., men her findes dog flatrateprodukter på data. F.eks. tilbydes mobil internet adgang til godt 300 kroner om måneden og frit forbrug.

Sonofon og TDC har stadig ganske høje datapriser på op til 15 kroner pr. megabyte, mens Telias produktliste byder på datapakker, hvor prisen kommer under 5 kr., men det kræver binding til en fast udgift på abonnementet.

Debat om emnet på Mobildebat.dk, klik her!

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Allan Nyhus 07-11-2007 09:59:24

Hej

Jeg har flatrate til 200 kr. pr. måned hos 3. Det fungerer glimrende. Bruger det også som backup når/hvis min bredbåndsforbindelse er nede.

0 0
Jean 07-11-2007 19:27:02

Hej Allan.

Ja, men det er jo ikke "flatrate"... så vidt jeg kan forstå må du max bruge 10 GB pr. måned. Det må kaldes "markedsføringssvindel", når 3 kalder det flatrate... :-)

0 0

Om brug af cookies