Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Prisstigningerne fortsætter: TDC varsler dyrere abonnementer

Prisstigningerne fortsætter: TDC varsler dyrere abonnementer

Aprilsnar? Fra den 1. april vil det blive dyrere at have mobilabonnement hos TDC, Fullrate og Telmore.

Den 1. april bliver det dyrere at have mobilabonnement hos TDC Mobil, samt hos datterselskaberne Fullrate og Telmore. Det skriver business.dk.

Det betyder, at det billigste abonnement hos TDC og Fullrate om to uger ryger fra 99 til 109 kroner om måneden.

Prisen vil denne gang ikke kun ryge i vejret for nye kunder, men vil også ramme eksisterende kunder hos TDC og selskabets subbrands.

Hos Telmore er prisstigningen allerede udrullet, da selskabet den 1. marts skruede prisen op på 25 mobilpakker fra månedlige 99 kroner til 109 kroner. Priserne på Telmores dyreste abonnementer blev i samme ombæring skruet ned med 10 kroner per måned.

Stigningerne vil ramme både privat- og erhvervskunder.

Læs også: Telenor sætter prisen op og fjerner et abonnement

Pengene bruges angiveligt på at styrke netværket

De højere priser begrundes med et behov for at investere i netværket. ’Prisstigninger er nødvendige, så vi fortsat er i stand til at investere i danskernes internet og mobilnetværk. Derfor gennemfører vi disse prisstigninger pr. 1. april 2016,’ oplyser TDC til business.dk.

Hos forbrugerrådet gives der ikke meget for forklaringen. Forbrugerrådets cheføkonom, Martin Salomon, peger på at det netop er de billigste abonnementer der ryger i vejret – i et marked hvor de konkurrerende selskaber også har skruet op for priserne.

"De hæver priserne for de mindre abonnementer, som ikke kan flytte til bedre abonnementer, fordi alle selskaberne tidligere har hævet priserne på disse abonnementer til nye kunder. Hvad angår forklaringen om investeringerne er der noget, der hedder investorer. Sådan nogle har TDC også, og det er ikke forbrugernes opgave at løfte investorernes arbejde," siger han til Berlingske

Se også: Her er de bedste abonnementer til under 100 kroner

Presser forbrugerne over på dyrere abonnementer

Martin Solomon peger samtidig på en tvivlsom udvikling i mobilselskabernes måde, at afregne forbrug der overskrider datapakken.

"Prisen på den første kilobyte over grænsen er steget drastisk. Nu koster den 40-50 kroner. Det har man gjort for at skræmme folk til at købe større pakker," noterer cheføkonomen.

Denne udvikling har fået Forbrugerrådet Tænk til at bede konkurrencemyndighederne om at se på mobilmarkedet i Danmark.

TDC koncernen er Danmarks største inden for mobil og fastnettelefoni, samt TV og bredbåndstjenester. I dag tæller TDC sammen med sine datterselskaber over to millioner mobilkunder, heraf 980.000 erhvervskunder.

Sidste TDC regnskab bød på et gigantunderskud på 4,6 milliarder kroner.

Læs også: Forårstilbud: Fri data til kunderne hos TDC og YouSee

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies