Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Pristjek på data: Happii mod Bibob

Pristjek på data: Happii mod Bibob

Skal du på nettet med mobilen er det de små ting der er afgørende for, hvilket selskab der skal vælges. Vi har tjekket lavpris-datapakker hos to selskaber.

Når prisoversigterne for hhv. Happii Mobil og Bibob læses på nettet, minder de to selskaber meget om hinanden. Den mest umiddelbare forskel er, at Happii benytter TDC's mobilnet, mens Bibob hører hjemme på mobilnettet hos Telenor.

Et kik på datapakkerne som giver kunderne adgang til at gå på nettet fra mobilen til en fast pris, har kun tre kroner i forskel - men et tjek på detaljerne afslører, at forskellen er mere, end det man umiddelbart ser.

Priserne er ellers ret enkle. Happii tager 47 kroner for den mindste pakke, mens Bibob ligger på 50 kroner om måneden.

Mere data hos Bibob

Begge produkter understøtter en datahastighed på 1 Mbit/s som er en fin hastighed, når der blot skal tjekkes mail, læses Facebook eller du skal opdateres på de seneste nyheder.

Hastigheden er også høj nok til, at der kan musik på mobilen via internettet på mobilen.

Forskellen ligger i den datamængde der kan bruges indenfor rammerne af den faste pris.

Happii reklamerer med "...mulighed for at surfe ubegrænset" - men det er langt fra sandheden. Hos Happii betyder "ubegrænset" nemlig max 500 megabyte (MB) om måneden - hvilket dog vil dække langt de fleste almindelige forbrugeres behov.

Derimod giver Bibob den dobbelte datamængde for næsten samme pris. Her kan der altså bruges 1000 megabyte (MB) om måneden.

Når grænsen overskrides - hvad så?

Det med småt i prislisterne viser også, at der er god grund til at undersøge, hvad det koster, når forbrugsgrænsen overskrides.

Hvis man kommer over 500 megabyte pr. måned hos Happii koster det 50 øre pr. ekstra megabyte, der hentes.

Bibob's pris er derimod lavere. Når 1000 megabyte-grænsen passeres koster de overfølgende megabytes 30 øre pr. stk.

Det sidste der skal overvejes, inden der trykkes "læg i kurv" hos ét af selskaberne er, om alle de øvrige priser og betingelser, matcher det behov og forbrug du som kunde har.

Tip: Fem ting du skal overveje inden datakøb

Generelt er det sådan, at inden du køber en datapakke hos et teleselskab, skal du som minimum overveje disse fem ting.

1. Hvad er dit behov?
Skal du blot have aktiveret den mobile internetadgang på mobilen for at læse et par mails og lidt Facebook - eller har du også behov for at gå op YouTube eller høre musik?

2. Hvor meget data får du?
Hvor meget data er der med i datapakken?

3. Hvad koster merforbruget?
Når den grænse som datapakken indeholder overskrides, hvad koster de efterfølgende megabyte så?

4. Er der dækning?
Brug dækningskortene på teleselskabernes hjemmesider til at afgøre, om der er mobil-data dækning i det område, hvor du primært bruger mobilen. Se efter "3G" og "Turbo 3G" på disse kort.

5. Udlandet og rejser!
Du skal være opmærksom på, at datapakker præcis som SMS-pakker, kun gælder forbruget i Danmark. Kommer du uden for landegrænserne, er det til udlandstakster.

Læs også:
 - Sådan bruger du billigst internet på mobilen

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Stefan 21-04-2010 14:36:50

Ved lige netop sammenligningen imellem de to selskaber vil jeg vove at påstå at man skal vælge efter hvilket net man ønsker at bruge, fremfor priserne. Eller rettere de 3 kroner vil jeg nødigt spare de måneder hvor jeg får kigget lidt på Youtube osv. For tillægsprisen for det ekstra data er bare alt for høj.
Personligt er jeg en glad og tilfreds BiBob kunde.

0 0

Om brug af cookies