Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Problemerne på Apples kinesiske fabrik fortsætter

Problemerne på Apples kinesiske fabrik fortsætter

Det er ikke ny Foxsconn behandler medarbejderne dårligt – endda så selvmord er forekommet, men problemerne fortsætter.

Da det kom frem i medierne at Foxconn, som Apple benytter til at producerer en række af deres produkter, behandlede medarbejderne i en så skidt grad selvmord var forekommet kom der en sand mediestorm omkring problematikken. Dengang lovede Apple bod og bedring, men problemerne og kritikken fortsætter.

Interesseorganisationen Sacom står bag en rapport, som viser medarbejderne stadigvæk har voldsomt meget overarbejder (80 timers overarbejde om måneden er ikke unormalt), sover tæt og straffes på ydmygende vis. Rapport bygger over 170 medarbejdere, som er blevet interviewet. Det skriver Business.dk.

Medarbejderne bor 20-30 personer i en 2-værelseslejlighed, hvor der er forbud mod at bruge ting som el-kedler og bærbare computere. Ligesom de også kun må side på den yderste tredjedel af sædet på stolene ved produktionslinierne.

Antallet af arbejdsulykker er minimalt, men Sacoms rapport viser også, at mellemledere oftest ikke rapporterer skaderne, da de får bonus alt efter antal af arbejdsskader.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Xlander 01-06-2012 00:43:41

Øee det er sq da ikke Apple der ejer den fabrik.Og hvorfor er det kun Apple der skal stå for skud,der er jeg ved ikke hvor mange der får deres produkter fremstillet der,tror sq ikke der sker en skid på de fabrikker før alle der der får lavet produkter står sammen og presser dem til at forbedre forholdene for medarbejderne.

0 0
Benjamin Jensen 01-06-2012 02:49:05

Jeg ved da også, at Amazon får produceret deres Kindle hos Foxconn. Men jeg kan godt se, at det ikke giver de samme overskrifter.

Problemet består jo i de kinesiske arbejdsforhold generelt. I Japan har de også altid arbejdet som heste, og en arbejdsuge på over 60 timer er ikke ualmindeligt.

USA er jo også et forfærdeligt sted at arbejde. Ingen overenskomster, og lønninger der er så lave, at det er umuligt at leve for. For slet ikke at tale om alle de illegale indvandrere som USA uofficielt tillader i landet, fordi de har god arbejdskraft til næsten ingen løn.

0 0
Mazzen 01-06-2012 07:49:11

Enig, og hvis du læste min så er gik jeg ikke udelukkende efter Apple, men også de andre producenter som benytter FoxConn, for de burde alle som en stå til ansvar for det, men da det er Apple det har handlet om hele tiden er det naturligt at folk raser ud mod dem, de er en af verdens stærkest brands, og har nogen gode produkter(ved ikke så meget med deres image, set i forhold til de historier som florer omkring Apple)

Men de burde som en så stor virksomhed være forgangsmand for de andre virksomheder og kræve bedre vilkår.

Tvivler på Jobs/Cook ville arbejde til den løn og med de timer, bo under de forhold og regler, og rent faktisk overleve en måned, uden hjælp udenfra.

0 0
Benjamin Jensen 05-06-2012 00:13:13

Mazzen>> Jeg tvivler også på politikerne i DK, kunne leve af dagpenge, men alligevel skærer de i dem. Men de ved jo godt, at det kræver 1924 timers arbejde at få dagpenge, og da ingen af dem har haft et rigtig job, så er de jo egentlig ligeglade.

0 0
Tommy 01-06-2012 12:34:27

jeg beklager at sige det, men det er lønninger og forhold som disse der gør at vi i EU har den velstand vi har.

Ja, det er meget skruppelløst, men hvis tingene bliver produceret i DK eller et andet vestligt land, skal der sættes et nul bag prisen og der er der mange der ikke har lyst til at betale.

Det betyder selvfølgelig ikke at man bare skal stå på sidelinjen, for for få penge kan man komme langt, men viljen er åbenbart ikke dertil...

Årsagen til at det er Apple der kommer i medierne er der tre gode grunde til(imo).

1) Al hardware fra Apple bliver lavet og samlet derude. Fx HP får samlet pc'erne i Belgien og Rumænien og selve hardwareproduktionen bliver i stor grad lavet af maskiner, så deres brug af medarbejdere er væsentlig lavere.

2) Apple har usædvanlig høj indtjening og avance % = de har mere at gøre godt med. Hvis vi ser på konkurrenterne er det jo ikke underligt for HTC eller Samsung at være i Asien når de selv kommer derfra. Nokia er først lige gået i gang med at bykke en fabrik i Vietnam, før blev det meste lavet i EU (det gør smartphones stadig). Så det eneste Apple laver i vestlige lande er softwaren, men når de samtidig pryder sig med at være ærkeamerikanske lyder det hult når produktionen foregår andetsteds.

3) Apple er nemme at lave overskrifter på.

0 0
Alfix 31-05-2012 21:47:33

Apple burde gaa i front... men det goer de sjaeldent. Nu mangler vi bare at nogen spoerger ind til hvorfor deres producktion ligger hvor den goer saa vi kan faa fortalt folk at al den jomfru alu de bruger ikke hoerer nogen steder hjemme. Kina er det eneste sted der tillader de brud paa reglerne som Apple begaar hver eneste dag. Co2 kvoter!? Baeredygtighed? Ansvar? Ha! Nobody gives a shit!

0 0
Mazzen 31-05-2012 16:00:18

at der intet gøres ved det, både fra Apple side af, da det er dem som der er fokus på samt alle de andre producenter som benytter steder som FoxConn til at lave deres telefoner.

0 0

Om brug af cookies