Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Producenterne er tavse om Googles Android-opdateringskrav

Producenterne er tavse om Googles Android-opdateringskrav

HTC og LG vil ikke komme med detaljer om, hvordan de vil håndtere Googles udmelding om, at Android-mobiler skal kunne opdateres i 18 måneder.

Google meldte i sidste uge ud, at kommende Android-smartphones vil kunne opdateres til nye versioner af Android i 18 måneder efter, et produkt er sendt på markedet.

Men hverken HTC, LG, Samsung eller Sony Ericsson, vil komme med detaljer om, hvordan opdateringerne mere præcist kommer til at ske. Det er derfor uklart, om det kun er helt nye, endnu ikke annoncerede mobiler, der kommer ind under den nye aftale.

Vi ved heller ikke noget om, hvor hurtigt producenterne vil opdatere, efter at Google har frigivet en ny Android-version eller om opdateringen kommer til alle mobiler på én gang.

Heller ikke hvornår den nye opdateringsregel træder i kraft, er det muligt at få svar på.

Kedeligt svar uden svar

Mobilsiden.dk har forsøgt at få HTC, LG og Samsung til at konkretisere detaljerne om Googles lovning om updates i 18 måneder, men svarene er kedelige og uden reelt indhold i forhold til opdateringerne.

- “Det er for tidligt for os at kommentere på præcis, hvilke telefoner der bliver opdateret. Det der sker lige nu er, at Google har startet et forum, hvor blandt andre LG er med. I forummet skal vi kigge på især de ting, du spørger om,” siger LG’s nordiske pressechef Susanne Perrson.

Også HTC kommer med et svar, der ikke besvarer vores spørgsmål.

- ”Vi har siden de første dage med Android sat en ære i at komme med opdateringer til vore telefoner, hvor det var teknisk muligt – så hurtigt som muligt. HTC bakker op om udmeldingen fra Google, og vi synes dette er et godt initiativ til gavn for vores fælles brugere. Vi vil derfor indenfor en kortere tidsperiode konkretisere udmeldingen yderligere,” lyder det fra nordisk direktøe i HTC, Peter Frølund.

Det er heller ikke lykkedes at få Samsung og Sony Ericsson, til at kommentere på Googles annoncering.

I Googles udmelding står der dog, at opdateringerne vil komme til de mobiler, hvor hardwaren understøtter den nye software.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Erik jensen 18-05-2011 23:51:09

HTC svar passer udemærket med de erfaringer jeg allerede har haft med deres efterhånden mange Android produkter

Den allerførste HTC Hero (snart 2 år siden) blev regelmæssigt opdateret,- senest med OS 2.1, noget som der ikke var ret mange som forventede. I øvrigt en smartphone som den dag i dag stadig klarer sig ganske udemærket også blandt de nyere smartphone, igen pga af HTC store arbejde med optimere deres enheder


HTC Desire og Desire HD fik temmeligt hurtigt OS 2.3 og da alle deres opdateringer samtidigt virker set perfekt fra dag et, betyder det at jeg langt hen af vejen vil foretrække at vælge et HTC produkt, også selv om jeg sagtens kan finde meget at kritisere HTC for, heriblandt det røvkedelige design. Den nye 7" HTC Flyer med den magiske pen kunne sagtens være en tablet jeg snart ville vælge som erstatning for min Archos, og det på trods af det "gamle" OS), dog skal prisen være mere human, (omend ikke andet vil den kunne købes brugt til halv pris om 6 måneder og det kan jeg sagtens vente på...)

Har også den berømte franske lavpris tablet Archos 7,0 tablet der for nylig blev opdateret til OS 2.2 der først efter næsten 6 måneder og 7 opdateringer kan siges at være rigtig stabil i driften. Til Archos ros må man sige at deres opdateringer har været regelmæssige,(men desværre også nødvendige) Archos 7,0 har jeg rigtig stor glæde af til daglig på trods af nogle besværligheder.

De kommende Archos modeller (Gen 9) skulle efter sigende være betydeligt mere driftsikre fra starten af, mest pga af langt kraftigere og bedre hardware( bla dual CPU) foruden de mange erfaringer omkring software de har fået fra Gen 7 serien.

Har bestilt tabletten 10" ASUS Eepad Transformer ( Komplett og Dustin vil kunne leverer d. 16 juni) og jeg håber og tror på, at de er i samme kategori som HTC, da de er kendtfirma som har et godt renomme at forsvare.

Erfaringer med Sony Ericson viser desværre og utroligt nok, at de er i en kategori helt uden for nummer og jeg vil med garanti aldrig røre et af deres produkter, da de bevidst og konsekvent sender halvfærdige produkter på markedet, mens kunden hver gang ender med at være ufrivillig testperson, og det er altså ikke særligt sjovt når vi taler om elektronisk gadget . De mange klager i diverse forum taler helt for sig selv..

Googles strategi hilses velkommen, og det vil det gøre det langt tryggere både for kunder og udviklere at vælge et givent produkt med Android.

1,5 års opdateringsgaranti er altså ganske lang tid i denne branche, hvor enheder teknologisk kun holder max. 6 måneder, så Google lever fint op til deres motto "Don´t be evil" I praksis er de da også ganske flinke ,- modsat så mange andre af de store spiller...

0 0
BonBon 18-05-2011 17:44:08

http://www.mobil.nu/nyheder/se-hele-live-chatten-med-htc-her-1.470821.html?articlePage=2

Kommentar fra Lennart
Er HTC Sensation med i jeres nye aftale med google om garanteret opdatering af Android 18 måneder frem?
Kommentar fra Thomas - HTC
@Lennart - Ja, det er vi naturligvis. Det gælder også samtlige andre produkter som vi lancerer. Men det kræver at vores hardware fungere med den.

Dog nævner de jo ikke noget om de vil gøre det på alle modeller. og hvad med de gamle bliver de mon opdateret?

0 0
Shawn S. Ø 18-05-2011 15:43:31

Jeg forstår ikke helt meningen med artiklen? Lige nu er det vigtigte at de er tiltrådt aftalen med opdateringer i 18 måneder.

jeg glæder mig ove at jeg er sikret opdateringer når jeg nu køber Sensation. Med den har HTC sagt at 18 måneders reglen gælder.

0 0

Om brug af cookies