Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Project Loon: Så langt er Google nået med internetballonerne

Project Loon: Så langt er Google nået med internetballonerne

Hør i en video hvor langt Google er nået med at brede internettet til hele verdenens befolkning med Project Loon-ballonerne.

Google vil sikre, at hele verdenens befolkning har internet til rådighed og annoncerede i juni 2013 derfor Project Loon, som er et ambitiøst projekt om at give internetadgang på en noget alternativ måde.

Læs også: Google tester internetballoner i Australien

Snart to år er gået siden Google officielt præsenterede projektet, og der er sket store fremskridt siden.

I den forbindelse har Google offentliggjort en video, som giver et indblik i, hvilke udfordringer man har gennemgået og hvilke man nu står over for.

Fra få timers rækkevidde til over 100 dage

Projektleder, Mike Cassidy, fortæller, at teamet kun var i stand til at lave balloner, der kunne svæve få timer eller dage i stratosfæren. I dag er rækkevidden forbedret over 10 gange, så de kan svæve i over 100 dage.

Forbedret produktion af balloner

I begyndelsen tog det op mod 3-4 dage at tape de store og sårbare balloner sammen, men med et automatisk system kan Google producere en ny ballon på kun få timer.

Den langsomme produktionstid var medvirkende til, at man kun kunne sende en enkelt ballon op om dagen det første års tid. Det skulle et kransystem ændre på, så hver kran nu dagligt kan sende et dusin balloner i luften.

Ifølge Mike Cassidy nærmer Projekt Loon sig det stadie, hvor de man udsende tusinder af balloner i luften.

Navigeres med luftstrømme i stratosfæren

Da der i al sin enkelthed ”bare” er tale om en stor heliumfyldt ballon, er der ingen mekanisk måde at styre dem i en bestemt retning på.

Det problem løser Google ved at sende ballonerne op i stratosfæren, som ligger i 8-17 kilometers højde. Alt efter højde ændrer vindretningen sig en smule, og det udnytter Google ved at sænke og hæve ballonerne for at føre dem de ønskede veje.

Læs også: Googles internetballoner rammer ’hole-in-one’

Med et stigende antal balloner i luften foregår det styringen nu gennem et automatisk system, der fører en ballon til samme position, som den forrige ballon efterlader. Project Loon-teamet har samtidig et kontrolsystem, hvor de kan flytte dækningen præcis det sted hen, der har brug for det - eksempelvis ved naturkatastrofer.

4G-antenner i ballonerne sikrer internet verden over

Teknologien i Project Loon-ballonerne er LTE/4G-udstyr præcis som du kender det fra masterne. Google samarbejder med de enkelte landes teleselskaber for at få dækning i et givent område under testfasen. Siden projektets start er datahastigheden forøget hele 10 gange.

”Vi kommer tættere på det punkt, hvor vi kan give internet til folk rundt omkring i verden,” fortæller Mike Cassidy til sidst i videoen.

Se nedenunder den fascinerende video om opskaleringen af Project Loon.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies