Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Projekt Svelte: Android KitKat er optimeret og slankere

Projekt Svelte: Android KitKat er optimeret og slankere

Android KitKat skulle takket være Projekt Svelte være den mindst krævende version af Android, det kan måske være løsningen på fragmenteringen.

Projekt Svelte har til formål at reducere forbruget af systemressourcer og dermed gøre Android KitKat i stand til at køre fornuftigt på smartphones i alle prisklasser. Dette skal hjælpe producenter med at reducere behovet for at beholde Gingerbread på billige modeller.

Til formålet blev benyttet en modificeret Nexus 4 med kun 512 MB RAM, dual-core processor (i stedet for quad-core), lavere CPU clockhastighed og ved opløsning på 960x540 pixels - en populær konfiguration i low-end Android modeller.

Google overvågede alle applikationer og kunne derfor skrue lidt på dem og helt afkoble nogle fra operativsystemet, endvidere blev holdet bedt om ikke blot at undersøge telefonerne, men også leve med en modificeret Nexus 4 som deres primære mobil.

Disse anstrengelser skulle gerne have givet os en Android version som har det hidtil mindste fodaftryk på systemressourcerne, om det stemmer overens med virkeligheden må vi nok vente med at vurdere når vi ser de første low-end mobiler blive lanceret med Android KitKat.

I omegnen af 30 procent af alle Android mobiler i dag har de ældre Gingerbread som styresystem, lykkedes dette projekt kan det måske gøre dem i stand til at køre KitKat og den fragmentering som Android operativsystemet oplever, kan muligvis formindskes.

Kilde: Phandroid
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jens Peter Nielsen 05-12-2013 13:32:40

Tja, jeg ved ikke om det lader sig gøre, men kan I lave en vejledning til hvordan man får kitkat på de ældre telefoner? Det ville da være noget der gjorde, at man ville få lyst til at beholde den gamle telefon længere kunne jeg forestille mig.

0 0
Andreas Birkjær 05-12-2013 14:17:50

Som udgangspunkt er det telefonproducenterne der bestemmer om og hvornår de har lyst til at udgive en software opdatering til deres mobiler.

Har du eksempelvis en HTC Wildfire så er du nødsaget til at vente på at HTC får lavet en opdatering og sendt den ud til brugerne.

Jeg tror ikke det er mange producenter der har travlt med et sådan projekt.

Alternativt kan man tage sagen i egen hånd og selv sørge for en installation, men det er en større omgang og kommer an på mange forskellige variable, til et sådan projekt må jeg i første omgang henvise til mobildebat.dk hvor der sidder en række folk der har prøvet sådan noget før.

0 0

Om brug af cookies