‘Prøv før køb’ i Android Marked begrænses markant

I den kommende version af Android Marked begrænses 'prøv før du køber' funktionen fra 24 timer til næsten ingenting.

‘Prøv før køb’ i Android Marked begrænses markant

Hvis en Android-mobil som f.eks. HTC Desire eller Samsung Galaxy S er sat op med et kreditkort via Google Checkout, kan der med få tryk købes applikationer og spil i app-butikken Android Marked.

Brugeren mødes hverken af personligt password eller andre foranstaltninger til at forhindre, at ens venner (eller børn), bare køber løs på mobilen. Google har i stedet på Android Marked en refunderingspolitik på 24 timer.

Det vil sige, at applikationen kan hentes og prøves af. Hvis ikke den opfylder brugeren behov, er det blot af afinstallere, hvorefter der med det samme mailes en kreditnota.

Men nu begrænser Google denne funktion så meget, at det reelt svarer til, at den ikke eksisterer.

Kun 15 minutter…

Googles Android-udviklere skriver på deres blog, at der snart sendes en ny Android Marked version ud til mobiler med Android version 1.6 og opefter.

Udover en række forbedringer, er der også dårlige nyheder for brugerne. Refunderings-vinduet på 24 timer sættes ned til 15 minutter.

Google begrunder ændringen med, at hovedparten af de brugere der refunderer, alligevel gør det inden for få minutter efter købet. Derfor mener Google ikke, at det giver mening at lade muligheden for refundering stå åben, i op til et døgn.

Android brugerne er dog stadig bedre stillet end brugerne med en iPhone eller iPad. Her kan købet på ingen måde refunderes når først transaktionen er gennemført.

Læs også:
Nu er der betalings-apps i Android Marked

Web-TV: Sådan købes apps i Android Marked