Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   PS4 gav XboX One baghjul

PS4 gav XboX One baghjul

Salgstallene fra januar viser med al tydelighed, at amerikanerne har taget PS4 til sig

PlayStation 4 gav i januar måned konkurrenten fra Microsoft så meget baghjul, at PlayStations næstkommanderende i USA, Guy Longworth, måtte en tur på Twitter og skrive:

'per @LuckyLongworth: PS4 was #1 in sales for next gen consoles in January, nearly doubling the nearest next gen competitor.'

Andenpladsen som Longworth hentyder til, kan kun tilhøre nærmeste udfordrer på konsolmarkedet, nemlig Microsofts XboX One.
Der foreligger dog ingen faktuelle tal, hverken fra Sony eller Microsoft, så indtil videre må vi bare stole på, at Longworths udtalelse er korrekt.

Noget som måske bakker en smule op omkring påstanden er, at PlayStations John Koller på den officielle blog bekræftede, at det ikke længere er muligt at opdrive en PS4 i USA.

Microsoft har ingen tal omkring XboX One fra januar, men fokuserer i stedet for på salgstallene fra deres software. Her skulle de angiveligt have solgt 2.7 mio. spil, hvilket gav dem 47% af detailmarkedet i staterne.

Medregnes skal dog, at tallene ikke skelner imellem den gamle Xbox-udgave og den nye. Ifølge Sony, så solgte PS4 dobbelt så mange udgaver af Tomb Raider: Definitive Edtion, i forhold til Xbox.
Disse tal kan dog desværre heller ikke bruges til andet, end et øjebliksbillede, da de elektroniske salgstal ikke er medregnet.

Første ’rigtige’ måned
Januar måned er dog interessant, da det har været den første rigtige salgsmåned. Juleræset er overstået, hvilket giver mere brugbare tal, set ud fra forbrugerpræferencer.
XboX One solgte f.eks. bedre end PS4 i december, med 908.000 enheder over disken. Med til historien hører dog, at PS4 hurtigt var udsolgt mange steder, og nye maskiner ikke kunne nå frem.

I januar var begge konsoller på hylderne og frit tilgængelige, hvilket altså tippede bægeret til fordel for Sony.

Næste store slag bliver bl.a. på det japanske marked, hvor PS4 endelig bliver frigivet, og det længe ventede spil Titanfall, der rammer Xbox One til marts.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Da Nizzel 14-02-2014 20:46:45

Hvis man taler solgte konsoller på verdensplan, så er PS4 endnu længere fremme.
Xboxen har satset hårdt på USA og er kun udgivet i 20 lande nu, hvor Sony er været langt hurtigere ude.

Hvis ikke der sker en stor forandring, så har Microsoft allerede tabt kampen om denne konsolgeneration.

1 0

Om brug af cookies