Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   PuzzlePhone - modulopbygget rival til Project Ara klar i år

PuzzlePhone - modulopbygget rival til Project Ara klar i år

PuzzlePhone er et finsk initiativ der skal forlænge levetiden på mobiltelefoner gennem forskellige moduler, de forventer at være klar i år.

Circular Devices er selskabet bag PuzzlePhone konceptet, de var også at finde ved Mobile World Congress i år for at fortælle om deres fremgang.

Selskabet har dannet partnerskab med spanske ImasD, hvilket betyder at PuzzlePhone vil være opbygget af deres Click ARM teknologi, hvor ARM står for Advanced Removeable Modules (se video nedenfor).

PuzzlePhone vil som udgangspunkt ikke tilbyde lige så mange forskellige små moduler som Project Ara, i stedet for består den af et hjerte (batteri+sekundær elektronik), en rygrad (skærm, formfaktor, højttaler) og en hjerne (primær elektronik+kamera). Hvad der mangler i valgmuligheder, er der i stedet for i simplicitet.

Med til MWC havde Circular Devices en frisk kopi af en “hjerne” som skal styre en telefon, samt en større printplade som bruges til tablets.

Stærke partnerskaber

Partnerskabet med ImasD har sat skub i planerne, ImasD var selv at finde ved MWC i år hvor de lancerede deres egen modulopbyggede tablet, de har altså selv hands-on erfaring på dette område og kan “hjælpe med en mere effektiv logistikkæde samt forkorte udviklings cyklussen” fortæller direktøren Alejandro Santacreu.

- PuzzlePhone: endnu en modulopbygget telefon på vej

Ud over et ImasD, har Circular Devices indgået partnerskab med en række selskaber som Grant4Com, AT&S, OgilvyOne Barcelona og Fraunhofer IZM. Dette er ifølge dem selv “med til at forstærke gennemførligheden og give os et stærkt incitament til at levere PuzzlePhone til tiden.”

En grønnere verden

PuzzlePhones vision, er ikke bare at lave en telefon, men et økosystem som kan spare på materialerne og gøre det nemmere at reparere telefoner.

Det er desuden ønsket at at producere telefonen lokalt i Europa, ikke for at kæmpe mod produktionsvirksomheder i Asien, men for at mindske det miljømæssige aftryk. Dette kan naturligvis afføde kopiprodukter, men det er Alejandro ikke synderligt bekymret for. “PuzzlePhone er en åben platform som alle kan bruge hvis de efterlever licensreglerne, hvis de ikke gør, kan de ikke bruge PuzzlePhone og Click ARM betegnelserne - og skulle de bare kopiere os, så vil de i det mindste gøre noget der er renere.”

Kilde: The Next Web


Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Robert 08-03-2015 19:24:52

Fedt at de kalder det ARM, skaber slet ingen forvirring.

0 0

Om brug af cookies