Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Qualcomm betaler 6,3 milliarder kroner i bøde til Kina

Qualcomm betaler 6,3 milliarder kroner i bøde til Kina

I en monopol-undersøgelse i Kina er Qualcomm blevet påbudt at betale et større milliardbeløb, og gør det uden brok.

Qualcomm har andre problemer end muligvis at miste Samsung som kunde, de er netop blevet påbudt at betale 6.088 milliarder kinesiske Yuan renminbi i bøde (svarende til cirka 6,3 milliarder kroner) til den nationale udviklings og reformkommission (NDRC) som et resultat af en monopol-undersøgelse på deres hjemlige marked.

Qualcomm har accepteret dommen og ud over at betale bøden, har de indvilliget i, at modificere en række forretningsprocesser i Kina. Ændringerne er godkendt af NDRC og Qualcomm kan derfor nu endeligt - og lovligt - operere i Kina, hvilket betyder at vi formentlig vil se flere telefoner på markedet med deres produkter som eksempelvis Snapdragon 810.

- Ikke flere varmeproblemer med Snapdragon 810

Den langsigtede plan indeholder en række punkter som Qualcomm skal indrette sig efter, de skal blandt andet tilbyde deres nuværende 3G og 4G patenter separat fra andre patenter og de må desuden ikke betinge salg af deres produkter på, at en kunde skal skrive under på en (ifølge NDRC) urimelig licensaftale.

Som svar på dommen fortæller direktør i Qualcomm, Derek Aberle, at de “er glade for at undersøgelserne er færdige og at deres licens-forretning nu er i en position hvor den til fulde kan deltage i Kinas hastigt accelererende indførelse af vores 3G og 4G teknologi.”

Kilde: PR Newswire

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies