Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Qualcomm: dårligt regnskab giver fyringer

Qualcomm: dårligt regnskab giver fyringer

Qualcomm har oplevet stor nedgang i omsætning og indtjening, det får nu firmaet til at skære ned på både medarbejdere og investeringer.

Qualcomm er en af de helt store spillere når snakken falder på processorer til blandt andet mobiltelefoner. Men i år har selskabet set et noget drastisk fald i omsætning og indtjening, det har medført at de nu skal af med op mod 15 procent af deres medarbejdere.

Læs også: Snapdragon 820 rygte: 3 GHz CPU og Samsung som producent

I alt skal der spares op imod 1,4 milliarder dollars på årlig basis de kommende år, det skal ske ved at justere antallet af medarbejdere, drosle antallet af kontorer ned og reducere investeringer i andre projekter end deres kerneforretning.

Faldet på 14 procent i omsætning og omkring 40 procent i indtjening skyldes ikke et enkeltstående problem, Samsung valgte med deres Galaxy S6 at benytte deres egen Exynos chip i stedet for Qualcomms Snapdragon og varmeproblemerne med Snapdragon 810 har formentlig også haft indflydelse på efterspørgslen. Yderligere har de billigere MediaTek og RockChip produkter fået mere succes på markeder som Kina og Indien.

Læs også: Disse smartphones får Qualcomms næste topprocessor

Der er dog enkelte grunde til optimisme, Qualcomm er med fremme hvad angår 5G modem teknologien, et vigtigt element i de kommende år. De er desuden i færd med at færdiggøre Snapdragon 820 processoren som skulle være færdig i indeværende år, og tilgængelig på enheder i starten af 2016.

Kilde: Android Authority

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies