Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Qualcomm i Korea i fokus for overtrædelse af konkurrencelov

Qualcomm i Korea i fokus for overtrædelse af konkurrencelov

Qualcomm er endnu en gang i søgelyset for overtrædelse af konkurrence loven, denne gang i Korea.

En undersøgelse af de koreanske myndigheder, har afsløret at Qualcomm angiveligt ikke har fulgt reglerne angående den metode de bruger, når de skal inddrive licens for brugen af deres produkter i enheder som blandt andet mobiltelefoner.

Mere specifikt, har det at gøre med den måde Qualcomm udregner deres betaling baseret på et helt produkts værdi, og ikke kun ud fra de associerede priser på chips som bruger selskabets IP-rettigheder.

Læs også: Qualcomm under efterforskning af EU

Det vides endnu ikke hvilke konsekvenser det kan få, men heftige bøder samt ændringer i beregningerne er på bordet, specielt sidstnævnte kan give ganske betragtelige buler i indtjeningen hos Qualcomm.

Qualcomm har svaret på anklagerne i rapporten og betragter dem som en “forkert anvendelse af loven.“
Yderligere siger Qualcomm at “vores patent praksis, som vi og andre patent-ejere har vedligeholdt i knap to årtier, og som har støttet væksten og den mobile kommunikations industri i Korea og andre steder, er lovlige.”

Læs også: Qualcomm betaler 63 milliarder kroner i bøde til Kina

Qualcomm har haft en lignende sag i Kina i år hvor de endte med at betale 63 milliarder kroner, yderligere er de i EUs søgelys for at benytte konkurrenceforvridende metoder.

Kilde: Android Authority


Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies