Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Qualcomm og Samsung vil ikke sælge 5G-modem til Apple

Qualcomm og Samsung vil ikke sælge 5G-modem til Apple

Hverken Qualcomm eller Samsung er interesserede i at sælge deres chips til Apple, hvilket kan gøre det svært for Apple at følge med lanceringen af 5G-netværket.

Taiwanesiske Electronic Times skriver, at både Qualcomm og Samsung har afslået muligheden for at levere 5G-modemmer til Apple. Hvis man tager den globale patentkrig mellem Qualcomm og Apple i betragtning, så er det ikke overraskende, at Qualcomm nægter at forsyne Apple med noget som helst.

Læs også: Forskere vil stoppe udrulningen af 5G i Danmark

Samsung begrunder til gengæld deres afslag med, at de ikke kan levere nok af deres Exynos 5100-5G-modemmer. Apples foretrukne modem-leverandør, Intel, har endnu ikke et 5G-modem på markedet og får det ikke før 2020. Der er altså ikke mulighed for, at Intels 5G-modem bliver inkluderet i dette års iPhones.


Qualcomms 5G-modem vil ikke blive tilgængeligt for Apple
Qualcomms 5G-modem vil ikke blive tilgængeligt for Apple

Der er selvfølgelig også Huaweis Balong 5000-modem. Men ligesom med Huaweis Kirin-chipset, er den kinesiske gigant modvillig, når det kommer til at sælge hardware til konkurrenterne. Alt dette kan åbne døren for MediaTek, som angiveligt forsøger at få deres Helio M70-modem i de kommende iPhones. I en rapport fra UBS-analytikeren, Timothy Arcuri, bliver der dog lagt vægt på, at MediaTek ikke kan leve op til Apples standarder. Endnu værre for Apple er, at Intels 5G-modem måske endda ikke når at blive klar til næste års iPhones, hvilket skubber lanceringen af den første 5G-iPhone til 2021.

Læs også: Huawei droppet: TDCs 5G-netværk klar næste år

Hvor stor en indflydelse det kommer til at have på salget af de kommende iPhones, afhænger udelukkende af, hvor hurtigt 5G-netværket bliver etableret. En opgradering til 5G er prioriteret højt hos de fleste operatører, og eksperter mener, at et brugbart 5G-netværk vil være til rådighed allerede næste år. Hvis det er korrekt, og forbrugerne også kommer til at prioritere 5G, så får Apple et svært år.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies