Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Qualcomm reminder: Android er først med de nye features

Qualcomm reminder: Android er først med de nye features

Mens Apple regnes med introducere nye features til iPhonen, vil chipproducenten gerne minde om, at Android-telefonerne var først med mange af teknologierne.

Foto: TechCrunch

Det bliver sandsynligvis en mobilårets største højdepunkter, når Tim Cook & Co i aften vil præsentere jubilæumsudgaven af deres iPhone: iPhone X.

Mange nye features vil finde vej til den nye iPhone, såsom trådløs opladning, kant-til-kant OLED display og AR og ansigtsscanning - men i den øvrige mobilverden er det ikke så nyt igen, synes chipproducenten Qualcomm at antyde i deres nyeste pressemeddelelse.

Her fremhæver komponentproducenten hvordan det er Android-telefoner der igennem tiderne har været først med banebrydende teknologi som OLED-displays,

dobbeltkameraer, vandtætte smartphones, 4K og HDR skærme og andre lækkerier til telefonerne. Qualcomm synes dermed at antyde, at Apple er langt fra at være først med nye funktioner.

Se også:  Qualcomm lancerer fingeraftrykslæser, der virker under skærmen

Foto: Qualcomm

Qualcomms liste er dog præget af, at flere fejl og udeladelser har sneget sig ind på listen. Her fremhæves eksempelvis HTC One M8, LG V30 og Xiaomi Mi5 som repræsentanter for kvikopladning, mens den første mobil med teknolgien , Oppos Find 5, glemmes.

Ligeledes virker det uretfærdigt at Samsung allerførste Galaxy S-telefon fra 2010 ikke nævnes under OLED-displays – især når nu producenten har været primus motor for teknologiens udbredelse.

Nogle af de opremsede telefoner er endda deciderede fejl, hvor HTC’s One M7 listes som værende først med dobbeltkamera ombord. Her har Qualcomm nok ment HTC’s One M8 som ganske vist var den første smartphone herhjemme med et dedidkeret dobbeltkamera.

Se også:  Chipproducenten Qualcomm sagsøges af både Apple og FTC

Kan du spotte flere fejl i listen?

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies