Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Qualcomm vil konkurrere med Apple

Qualcomm vil konkurrere med Apple

Det amerikanske Qualcomm vil nu have del i den teknologi, der kan give iOS brugere en forøget kundeoplevelse i butikker, cafeer og lignende.

Apple præsenterede opdateringen af deres nye styresystem iOS 7, med understøttelse af den nye iBeacon teknologi, der snakker sammen med enhederne over Bluetooth.

Tech-giganten har desuden selv planer om at inføre iBeacons i Apple Stores, der skal give kunderne en endnu bedre oplevelse. 

Qualcomm vil have del i kagen 
Nu har firmaet, der i øvrigt lige et kommet med et smartwatch, præsenteret deres nye “Gimbal” afstandssensorer, der kan snakke sammen med Apples mobile enheder. Det skriver macrumours.com via Qualcomm.

Gimbal sensorerne understøtter altså iOS fra starten, og firmaet er endda klar med SDK’en (Software Development Kit), som skal bruges til at implementere funktionen i apps. 

Ifølge udmeldingerne så kommer de nye sensorer i 2 forskellige størrelser, der begge kan afstandsbedømme ned til ca. 30 cm. 

Prisen er endda også iorden, da det forlyder at der er tale om 5 dollars for den lille, og 10 dollars for modellen derover.   

Gimbal sensorer vil for slutbrugeren ikke kunne adskilles fra Apples iBeacon teknologi.

Dog har iBeacon dog den fordel, at det er en del af iOS enheden der derved kan bruges som en sensor, og som Apple har planer om til deres egne Apple Stores.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies