Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Qualcomm vil lave bedre chipsets til wearables

Qualcomm vil lave bedre chipsets til wearables

Qualcomm der blandt andet laver den populære Snapdragon 800 serie, vil fremover kigge på wearables markedet

Qualcomm forsøgte sig med et smartwatch i efteråret, 2013. Qualcomm Toq
Qualcomm forsøgte sig med et smartwatch i efteråret, 2013. Qualcomm Toq

Her i 2014 forventer analytikere af der vil blive solgt 19 millioner wearables og af dem ser det ud til at en del vil være fra Samsung. Hvad der dog er mindst lige så vigtigt, er indmaden og her dominerer Qualcomm på smartphonemarkedet med deres Snapdragon serie.

Men i wearables er det typisk nedskalerede smartphone komponenter som bruges og der er ikke helt optimalt. Qualcomms præsident, Eddie Chang, har udtalt, at Qualcomm har den nødvendige teknologi for, at kunne lave wearable chipsets. Eddie Chang vil dog ikke afsløre meget mere, så hvilke partnere Qualcomm vil samarbejde med er uvist, ligesom specifikationer på kommende produkter også er ukendt.

Indtil videre har wearables markedet været et slaraffenland for kinesiske MediaTek, som har fået en del ordrer, men da de specifikt går efter udviklingslandende med billige produkter, efterlades vesten lidt i stikken da vi oftere efterspørger high-end produkter.

Derfor er Qualcomm også opmærksom på markedets muligheder og vil løbet af 2014 præsentere chipsets, eller SoCs som de også kaldes, der er produceret specifikt til wearables. Da Qualcomm er et firma der skal tjene penge, har de ventet med at investere i wearables før for kort tid siden, simpelthen fordi de ikke vidste hvordan markedet ville vokse.

At Qualcomm nu hopper ind i chipset kampen på wearables markedet, kan ses som, at de tror wearables ikke blot er en midlertidig modedille. Analyseselskabet International Data Corp er tilsyneladende enige, for de mener, at wearable markedet i snit vil vokse 78% om året og således lande på næsten 112 millioner solgte enheder i 2018.

Vi vil selvfølgelig holde jer opdateret med hvad der sker på wearables markedet og om Qualcomm kan vise interessante chipsets der indbyder til nye egenskaber eller designs.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies