Radar-gestus projekt kan ændre interaktionen med teknik

Googles Project Soli går ud på at bygge et lille radar-modul som kan opfange bevægelser og omdanne dem til instruktioner.

Radar-gestus projekt kan ændre interaktionen med teknik

Under navnet Project Soli har potentialet til at revolutionere den måde vi interagerer med ikke bare wearable, men alskens småt elektronik.

I en ganske spændende præsentation af projektet, viser Googles tekniske leder af ATAP (Advanced Technologies and Project Division) Ivan Poupyrev i videoen nedenfor hvordan han styrer, i dette tilfælde et smartwatch, ved hjælper af den radarbaserede gestus-løsning de har arbejdet på siden juni sidste år.

Læs også: Her er alle nyhederne fra Googles keynote

I introduktionen til Project Soli fortæller Google, at formålet ganske enkelt er, at lave et meget småt radar-modul som kan integreres i eksempelvis smartwatches så man kan styre uret med bevægelser uden at skulle fedte rundt på den lille skærm og bande over at skrive forkert gang på gang.

Læs også: Android M er officielt – de 6 største nyheder

Den første ideoe er fra Google I/O og viser hvordan han interagerer med uret uden at røre det, samt hvordan forskellige aspekter kan styres separat ved at justere afstanden til uret. Ifølge Poupyrev er API’et til Project Soli klar allerede senere i år, hvilket kan betyde at den næste generation af smartwatches kan understøtte denne form for radarbaseret gestus kontrol.

Den sidste video er udgivet af Google selv i et forsøg på at give en kort introduktion til projektet, og viser også en række mulige applikationer.

Kilde: Phandroid

Emnet følges op

Temaet fortsætter med at være relevant. mobilsiden fortsatte fortællingen. 27/5/2015 samlede vi op på historien og publicerede en artikel med fokus på LG G Watch Urbane: En mislykket stiløvelse [TEST] – Følg den videre histore her. Seneste højaktuelle stof om “Smartwatch” finder du i denne spalte..