Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Rapport: Android er blevet lettere for app-udviklerne

Rapport: Android er blevet lettere for app-udviklerne

Der har været skrevet meget omkring Androids store problem med fragmentering, men nu ser det ud til problemerne snart er løst.

Android får tit skyld for at være fragmenteret.

Problemerne er blandt andet at der er mange forskellige versioner ude på en gang, manglende hardwarekrav, mange forskellige skærmstørrelser m.m.

Dette har givet både udviklere til applikationer, samt brugerne en del udfordringer.

Udgivelsen af Android 4.0, Ice Cream Sandwich, skulle gøre op med dette, ved at der kom krav til udviklerne. (har slettet ”og”… det er forkert at starte en sætning med) Analysefirmaet Localytics påstår i en ny rapport, at der ikke er grund til megen bekymring.

Rapporten konkluderer, at det er mindre udfordrende at udvikle til Android end mange tror.

Undersøgelsen er baseret på data, der er indsamlet i en periode på to uger i januar 2012. Det fremhæves, at udviklere til Android applikationer kun skal sigte efter to Android-versioner - og at de så vil opnå en kompatibilitet på omkring 96 procent af Androids økosystem.

Ønsker du at læse nærmere om undersøgelsen, så kan du læse yderligere på Computerworld.dk.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

SimonVT 12-02-2012 17:05:34

Forskellige skærmstørrelser/opløsninger har aldrig været et problem. Hvis du overhovedet begynder at tænke i opløsninger når du udvikler en app, så gør du det helt sikkert forkert. Det eneste der er relevant er skærmstørrelse (forskellige layout til telefoner, tablet, tv, etc) og pixeltæthed (højere kvalitets resourcer til enheder med højere pixeltæthed).

Ligeledes er det heller ikke et egentligt problem for udviklere at supporte ældre versioner. Det er simpelt at checke API level før nyere funktioner kaldes.

Der hvor der primært løbes ind i problemer er når der skal interfaces med hardware (gps, bluetooth, etc). Ikke alle producenter implementerer dette lige godt, hvilket kan lede til apps som ikke virker på enkelte enheder.

Det er fuldstændig irrelevant at iOS kun har 2 formfaktorer. Platformene har to forskellige tilgange til problemstillingen.
Android er bygget fra bunden med tanke på at det skal køre over alt og Android har værktøjerne til at sørge for dette er muligt.

Men ja, intet nyt i at medier uden erfaring med platformen misforstår problemstillingerne.

0 0
Mazzen 13-02-2012 10:01:31

Så nice, godt vi har en af de kloge til at gi andre tørt på.

Takker

0 0
Gizmo 12-02-2012 16:18:21

Hvad med android producenter der laver skod hardware og putter deres fejlfyldt produkter med crappy skin, driver og junk..? Og de fleste andorid stadig kører på 2.1 2.2, hvad nytter det at stille krav til udvikler. Når der er producent der laver brøler, ja ja, 4.0, det er kunne for de nyere android telefon. Jeg har ikke nogen imod open source, og det skal bare lave ordenligt, og google bør være mere streng med kvalitetskontrol med producenter, inden de får lov at fylde android med googles apps, i sted for udvikler skal bruge unødvendig til lappe huller og laver tilpasning for producenter. Google bør lærer nogen af apple og microsoft. "Og analysefirmaet Localytics mener i en ny rapport, heller ikke der er grund til megen bekymring.Rapporten konkluderer, at det er mindre udfordrende at udvikle til Android end mange tror." humm, det må have lave rapport for planet android, konklusion har intet med virkelighed at gøre.

0 0

Om brug af cookies