Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Rapport: Android vinder, iPhone tjener og Symbian forsvinder

Rapport: Android vinder, iPhone tjener og Symbian forsvinder

Android får markedet, iPhone profitten og Symbian dør mens resten får ingenting. Sådan bliver smartphone-markedet ifølge en ny rapport.

Kampen om smartphone-software raser som aldrig før, og ifølge en rapport fra den amerikanske investeringsbank PiperJaffray, vil Googles Android overtage halvdelen af markedet inden for fem år, det skriver journalist Brian Caulfield på det amerikanske finans-site Forbes.com.

Apples iPhones med iOS vil kun eje mellem 20 og 30 procent af markedet - men stadig tjene mest. Nokias styresystem Symbian bliver spået en langsom død, fordi de ikke har ‘software kompetance’ til at holde stand, vurderer rapportens forfattere.

Resultatet kan blive, at Nokia smartphones fremover får Windows Phone 7 eller Android som indmad.

Google stormer frem

Grunden til det potentielle blodbad blandt smartphone-software, skal findes i Googles fremtog de seneste 18 måneder. Det estimeres i rapporten, at Googles Android kører på 80 forskellige smartphones.

Resultatet af udbredelsen af Android har været, at Google i andet kvartal af 2010 kontrollerede 15 procent af makedet, mod Apples 14 procent. Det er, ifølge PiperJaffrey, et kæmpe spring for Android, der kun havde ni procent af markedet i første kvartal af dette år.

Men selvom der fremover højst sandsynligt vil være flest smartphones med Android, snupper Apple den støste profit.

Apples iPhone generede alene 1,5 milliarder i første kvartal af 2010, hvorimod Android ‘kun’ er estimeret til at tjene 1,35 milliarder hjem til Google i hele 2012.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Henrik 09-09-2010 14:00:42

Interessant og perspektiverende artikel om apps og hysteriet omkring app store størrelserne.

Interessant og morsom observationer fra artiklen - "Blackberry world ...has reached 10,000 items ....Android is over 100,000 and iPhone is up to quarter of a million...

Just stop and think about these numbers. It has been quoted that if you were to buy every commercial app in the iPhone App store it would cost you $144,000. If you were to download and try every app in turn, taking, say, only five minutes per app, it would take you almost three YEARS, day and night.

The Ovi Store currently boasts over 50,000 'items', but that number does include some audio, video and personalisation items, so the number of actual apps (including games) is probably less than 20,000. I guess the pundits would use the word 'only' here too. But 20,000 apps is, I contend, still 19,995 more than most people ever need."

Læs her:

http://www.allaboutsymbian.com/features/item/Five_apps_on_my_smartphone_and_Im_still_rolling_along.php

0 0
Jøren 08-09-2010 15:21:54

Denne mand er tilsyneladende ikke for klog:
''Resultatet kan blive, at Nokia smartphones fremover får Windows Phone 7 eller Android som indmad.''
Ja, selvfølgelig får Nokia W7 eller Android når de i samarbejde med Intel snart er klar med deres nyeste OS MeeGo?

0 0
PalleA 08-09-2010 19:42:10

Synes nu nok du skal passe på med at udnævne ham som værene en spade.

Rapportens undersøgelser og iøvrigt også andre konkluderer at Nokia er mere end blot kommet en smule bagud.

Det er nok en smule optimistisk at udnævne Windows Phone 7 som en vinder allerede inden den er frigivet. Det er der ihvertfald ingen andre der tør - udover Microsoft selv altså.

Der er nok heller ikke mange tvivl om at symbian på nuværende tidspunkt ikke står distancen. Der er dog toner for at næste generation MeeGo kan blive en vinder.

Sucess og fiasko kommer til at afhænge af 3 faktorer

1) Pris på hardwaren altså telefonen, herunder tilskudet fra producenten til teleselskaberne.
2) De applikationer som kan tilvælges/tilkøbes
3) Distributionsapperatet altså kanalen for de applikationer der skal sælges.

Hvis man er udvikler af programmer til et mobil-OS vil man klart også se på disse faktorer for de er med til at definere hvor stor en succes det enkelte produkt kan/vil få.

Fejler man blot på een af disse punkter kan man være tættere på en fiasko en godt er.

Der er ingen tvivl om at de næste 12-18 måneder kan gå hen og blive afgørende, både for Windows Phone 7 og Nokias Mobil-OS'er.

0 0
Henrik 08-09-2010 21:05:40

Jeg er udvikler, og det er da det værste vrøvl jeg længe har hørt.

1. Selvfølgelig vil Android øge markedsandelen, det sig selv.

2. At iPhone skulle komme op på 20-30% af markedet er vist kun i USA det vil kunne lade sig gøre. iPhone'ens markedsandel er faktisk FALDET til 14% fra ca. 17% fra januar til maj.

3. Det er da en temmelig grov antagelse at lave, at Nokia ikke skal kunne finde ud af forbedre og videreudvikle deres platforme. Symbian^3 er f.eks. et ret godt eksempel på en kraftig forbedring, og det er kun begyndelsen.

4. Prisen, ja, det betyder så sandelig en hel del, og er nok een af Nokia's største styrker overhovedet. De kan producere hardware billigere end alle andre, de kan pga. bla. Symbian's meget beskedne hardware krav, spare komponenter uden at det går udover performance. Igen er Symbian^3 på Nokia N8 et godt eksempel på dette, og bare vent til C7'eren, som blir endnu billigere.

Alt i alt, endnu engang USA bullshit, som intet har virkeligheden at gøre i resten af verdenen.

Som udvikler kan jeg også oplyse at Nokia's nye Qt SDK er super gennemarbejdet, let at udvikle til og giver apps der performer rigtig godt.

0 0
09-09-2010 11:21:29

Enig, nokia er stadigt den største spiller på mobilmarkedet, de har rimeligt meget styr på deres hardware. Samarbejdet med intel kan vise sig at blive nokias vej ind på smartphonemarkedet.

At iphone mister andele er ingen overraskelse, en ny iphone koster mellem 5000kr og 6000kr, mens android ligger på mobiler til 3000 og foremntligt i fremtiden på langt billigere mobiler.

0 0
09-09-2010 11:27:48

Jeg ser lige en reklame fra telmore på en SE x10 mini som koster omkring 2000kr. Altså Nokia priser for en telefon som både har android og som er helt unik i design og størrelse. SE x10 mini er jo et pragteksempel på hvorfor iphone aldrig vil kunne konkurrere med Android i antal solgte mobiler.

I bund og grund vil jeg give Henrik ret i at analysen er en blanding af indlysende forhold og naivitet i forhold til Nokia.

0 0
Henrik 09-09-2010 12:54:49

Jeps, og det her er hvorfor det blir mere end almindeligt svært for selv Android at slå Nokia af pinden i low/mid segmentet:

http://www.youtube.com/watch?v=-4Yiqk4qvsQ

750 kr. incl. moms. ulåst. BAM! Sådan!

0 0

Om brug af cookies