Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Rapport: Apple fortsat verdens største brand

Rapport: Apple fortsat verdens største brand

Interbrand rapport: Apple som mærkevare er 700 milliarder kroner værd. Det gør Apple til verdens mest værdifulde brand for andet år i træk.

Brand-konsulenterne Interbrand kårer årets mest værdifulde brand i rapporten ’Best Global Brands”. I år er det igen Apple der løber med førertrøjen.

Det er to år siden Apple fravristede førerposition fra soda-giganten Coca-Cola, og i år udbygger Apple føringen yderlige med en værdistigning på 21% til 118,9 milliarder USD, 45% højere end Coca Cola.

Interbrand peger på flere årsager til Apple fortsatte succes som brand: nye produkter og services som Apple Pay og Apple Watch styrker den californiske tech-kæmpes position som førende mærkevare. Nye succesfulde kerneprodukter som iPhone 6 og 6 Plus er også med til cementere Apples førerposition, fastslår Interbrand.

De otte førende brands i Interbrands seneste opgørelse
De otte førende brands i Interbrands seneste opgørelse

Etablerede brands på tilbagetog

Blandt de førende mærkevarer, oplever de mest etablerede brands enten nulvækst eller tilbagegang. Både Coca-Cola, IBM, Microsoft og General Electrics må notere sig for svag vækst, eller tilbagegang, på mellem 3% og minus 8%.

Se også: Sony skruer forventningerne drastisk ned

Apples to største rivaler, Google og Samsung noterer sig begge på fremgang på 15% op til henholdsvis 107,4 og 45,5 milliarder USD. Interbrand vurderer, at teknologi-branchen sammenlagt udgør den mest værdifulde sektor, med en værdi på sammenlagt 493,2 milliarder USD.

De største værdistigninger findes derfor i teknologi-branchen, hvor Facebook værdisættes til 14,3 milliarder USD, et spring på 86% i forhold til sidste år.

Interbrand-rapporten er 15. årlige opgørelse siden første udgivelse af ’Best Global Brands’ i 2000. Værdien tildeles ud fra et mærkevares indflydelse hos forbrugerne, virksomhedens finansielle styrke og evne til at operere med høje margener på produkter og services.

Du kan se top 100 listen her.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies