Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Rapport: Din telefon er farlig i et fly

Rapport: Din telefon er farlig i et fly

Når flypassagerer glemmer at slukke deres mobiltelefon, så er det med livet som indsats.

En hemmelig rapport, som den amerikanske TV-station ABC er kommet i besiddelse af, viser at flypassagerer, der glemmer at slukke deres mobiltelefoner, udgør en stor sikkerhedsrisiko for flyindustrien. Det skriver TV 2 Nyhederne.

Når mobilen ikke er slukket eller folk bevidst benytter den ombord på et passagerfly, selvom det er forbudt, så kan det have store konsekvenser.

Rapporten fra Air Transport Association, der har over 230 flyselskaber som medlemmer, skriver, at der var mere end 75 dokumenterede tilfælde i perioden mellem 2003-2009, hvor elektroniskudstyr ifølge piloter eller andet flypersonale, har forårsaget problemer under flyvning.

Blandet andet har piloternes kontrol med flyet været påvirket i 26 tilfælde – dvs. problemer med f.eks. autopilot eller landingsstel. I 17 tilfælde har der været problemer med navigationssystemet og i 15 tilfælde kommunikationssystemet.

Rapporten siger dog også, at det ikke kan bevises, at det er tændte mobiltelefoner, der har givet problemer under flyvningen – dog er problemet oftest forsvundet, når flypersonalet en ekstra gang har bedt passagerer om slukke deres elektronike udstyr.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Rolf 04-07-2011 13:57:46

Jeg er airline transport pilot og glemmer faktisk ofte selv at slukke mobilen, men har endnu aldrig observeret nogen problemer. Derved ikke sagt at en defekt telefon ikke ville kunne foresage problemer, f.eks ved at sende sidesignaler på en forkert frekvens.

Efter min mening må det dog mere være fly og avionics fabrikanterne, der har ansvaret for at beskytte udstyret mod forstyrrelse end at lægge ansvaret på "glemsomme" passagerer.

Og til dem der spekulerer på om man kan bruge sin mobil tlf til opkald fra et fly - NEJ det kan man ikke, telefonen ser alt for mange tlf master og kan ikke finde ud af at få en forbindelse. Det er kun i ganske lav højde (under ca 300m) muligt at få forbindelse.

0 0
BSG 02-07-2011 18:18:44

Ja, telefonens batteri kan eksplodere, og resultere i at piloten tror at flyet er blevet kabret.

Jeg tror at Mobilsiden.dk skal være lidt mere kritiske i hvad de skriver - for deres eget bedste.

0 0
Robert 02-07-2011 06:02:05

Ja det er lidt svært at blive klog på sandheden endda hvis man kun holder sig til at læse denne side :) http://www.mobilsiden.dk/nyheder/mobilen-truer-ikke-flysikkerheden,lid.15475/

0 0
02-07-2011 07:43:54

Når man tænker på hvor mange tusinde fly, der succesfuldt letter og lander hver eneste dag, så skal der ikke mange statistiske udregninger til at vise, at der er større chance for at flyet styrter ved at man kommer til at placere lidt for mange overvægtige bagest i flyet. Mao, det sker nok ikke.

0 0
BE 01-07-2011 20:27:48

Luftfartstrafikken tjener gode penge på, at have telfonforbindelser til deres flyvende kunder, men hvis de selv bruger deres egen mobil, så tjerner luftfartsoperatørerne ikke penge.

- Hvad vælger man så, "en sang fra de varme lande", - det er muligvis, men vi ved det ikke, men for en sikkerheds skyld, så hælder vi til den opfattelse.....!

Hotellerne rundt om i verden tjente tidligere gode penge på gæsternes telefoneren hid og did, men det gør de ikke længere grundet vore moderne mobiltelefoner.
- Op af hullerne hotelejere, sig det måske er farligt for sikkerheden, internetforbindelsen, el-forbindelsen, vandforsyningen og den øvrige automatik I har installeret, så kan I igen tjene penge på gæsternes telefoneren.

0 0
Villiam 01-07-2011 15:27:13

nogle helt få uger siden viste en anden amerikansk rapport det modsatte. men ok, hvad gør man ikke for at få opmærksomhed idag ? ville være spænnende at lave en undersøgelse på om hvor mange rapporter rent faktisk eksisterer ;) jeg tror procenten på fictive raporter vil være størst :P

0 0
Kristian 01-07-2011 12:19:04

Den rapport er vist ikke 100% var?

0 0
Simon Larsen 01-07-2011 10:14:49

MythBusters siger det modsatte :)

0 0
01-07-2011 08:39:36

Rapporten siger dog også, at det ikke kan bevises, at det er tændte mobiltelefoner, der har givet problemer under flyvningen – dog er problemet oftest forsvundet, når flypersonalet en ekstra gang har bedt passagerer om slukke deres elektronik


Rapport: Din telefon er måske farlig i et fly, men vi ved det faktisk ikke, der er endnu ingen fly der har haft alvorlige fejl eller er styrtet ned, men alligevel mener vi det er okay at antage, at dit liv står på spil ved at have din mobil tændt.

Jeg har ofte min mobil tændt under flyvning, til fare for mine medpassagerer, lige som jeg også er til fare for andre trafikanter, når jeg sætter mig op på en cykel.

0 0
DX 01-07-2011 08:14:56

må være misundelig de kunne ikke selv have lavet en bedre overskrift. 75 tilfælde der IKKE kan dokumenteres, ud af 1 milliard flyve ture, eller hvor mange der nu er fløjet i de 7 år. FLOT, vær dog lidt selv kritisk inden i bringer alle mulige pladder historier.

0 0

Om brug af cookies