Rapport fastslår: Sløvt internet giver dig stress

Sløje loadtider på videoer og hjemmesider er ikke bare irriterende, de forårsager stress og forhøjer pulsen, konkluderer Ericsson-rapport.

Rapport fastslår: Sløvt internet giver dig stress

Du vidste det nok i forvejen, at vente på en video eller hjemmeside får loadet færdigt, er trælst.

En ny rapport bekræfter din mistanke: at vente på en YouTube video eller hjemmeside får sneglet sig færdig er ikke bare irriterende det giver både stress og forhøjer pulsen.

Den neurovidenskabelige undersøgelse er udarbejdet af Ericsson og konkluderer at dit stressniveau kan stige med op til 6 procent hvis YouTube er for længe om at vise dig den ønskede kattevideo eller hvis den hjemmeside du efterspørger loader for langsomt.

Se også: Mobilsiden kårer: Årets streamingtjeneste 2015

Stressniveauet blev øget markant hos undersøgelsens testdeltagerne, når videoer blev afbrudt af loadtider

Værre end gyserfilm

Helt grelt bliver det, når en video pauser i bare 3 sekunder under streamingen, for at loade mere indhold. Der viser undersøgelsen at stressniveauet ryger yderlige 15 procent i vejret. I værste tilfælde ryger stresspåvirkningen over den der opleves, når du ser en gyserfilm eller står på kanten til en afgrund.

En lignende fysisk respons blev også målt når hjemmesider går fra at loade øjeblikkeligt til 10-14 sekunder lange loadtider.

Læs også: Streaming næsten lige så populært som traditionelt TV

Ericsson, et svensk selskab specialiseret i netværksløsninger, pointerer i rapporten at stresspåvirkningen kan smitte af på brugernes oplevelse af teleselskabet.

Den såkaldte ’Net Promoter Score’, et mål for kundetilfredshed, kan styrte fra en værdi på 4,5 til minus 4 – hvilket indikerer at brugere straks vil rase over netværksudbyderen når YouTube eller Netflix-videoer afbrydes af pauser.

Undersøgelsen er baseret på 30 danske mobilbrugere i alderen 18 til 52 år. Målingerne er udarbejdede ved at måle testpersonernes hjerneaktivitet (via EEG), øjenbevægelser og puls, mens de gennemførte forskellige opgaver på smartphones skærm.

Du kan læse hele rapporten her.