Rapport: iOS er mere sikkert end Android

En ny rapport fra sikkerhedsfirmaet Symantec hævder at Apples iOS er langt mere sikkert end Android.

Rapport: iOS er mere sikkert end Android

Sikkerhed på smartphones er et stor tema for sikkerhedsfirmaerne i øjeblikket – og det med god grund.

Der kommer dagligt nye trusler imod vores smartphones, og det har fået sikkerhedsfirmaet Symantec, der sælger sikkerhedsløsninger, til at undersøge sikkerheden i de to populære styresystemer iOS og Android.

I en 23 sider lang rapport konkluderer sikkerhedsfirmaet, at iOS er mere sikkert end Android.

Apples iOS blev vinderen i de fleste kategorier, men billedet er dog ikke helt lyserødt. Rapporten konkluderer nemlig samtidig, at iOS har de fleste sikkerhedsmæssige svagheder – også selvom iOS endnu ikke har været udsat for virus eller malware angreb. Det skriver online magasinet Electricpig.

Ifølge rapporten er det især Apples strikse krav til applikationer i Apples App Store, som i meget høj grad forhindrer virus og malware på iOS.

Rapporten fokuserer også meget på, hvordan den slappe sikkerhed i Android Market gør det let for ondsindede personer at distribuere farlige applikationer. Endvidere er Apples sikkerhedsmekanismer, såsom kryptering og applikationernes adgang til data, langt bedre sammenlignet med Android.

Rapporten konkluderer dog også, at der i øjeblikket er over 200 sikkerhedshuller i iOS, mens der kun er 18 kendte sikkerhedshuller i Android.

Læs også:
Fem tips der gør din smartphone mere sikker
Ny antivirus til Symbian og Android

Efterfølgende om sagen

Vi følger op med den seneste udvikling om temaet. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. Efterfølgende d. 28/6/2011 bragte vi sagen; Håndværker-mobiler i tæt kamp – Den kan læses her. Tjek de seneste nyheder om emnet her.